Tubanters ZA3 – Losser ZA3: 3-8

3

:

8

Enschede – Na een periode van 3 zaterdagen op rij zonder voetbal, mocht het Vlaggenschip vandaag eindelijk weer uitvaren. Vandaag stond er een wedstrijd op papier tegen een tegenstander uit de onderste regionen van de ranglijst. Door het gebrek aan onder andere wedstrijdritme kon de winnaar van vandaag echter niet vooraf worden aangewezen. De opstelling waarmee vandaag werd gestart, luidde als volgt: Horck; Maseland, Bollaan (C), W. de Vries, Noordkamp; Muller, Notkamp, Reuver; Volker, Stehr en Naeye.

Spelers klaar? Vlaggers klaar? Dan kunnen we beginnen. Binnen zes minuten lag de bal al in het juistje netje, nadat Stehr met buskruit een bal op de volley nam en deze strak in het doel schoot: 0-1. Vlak na de openingstreffer was het weer raak voor het Vlaggenschip. Gelegenheidsbuitenspeler Volker mocht de ingooi nemen en wierp de bal alsof hij normaal gesproken keeper is, het zestienmetergebied in. Daar stond Naeye om de bal binnen te schieten. De 0-3 was een heuse fifa goal. Reuver had de bal aan de linkerzijkant en schoof hem breed naar collega-aanvaller Stehr. Hij maakte deze “sweaty goal” goed af.

Wat na de 0-3 volgde waren 20 minuten waarin het spel zich veel op het middenveld afspeelde. Af en toe kwam er een kans voor Losser. Vlak voor rust kreeg Losser nog een corner. Deze corner werd genomen door de binnen de lijnen gekomen Schipper. Hij legde de bal vakkundig op het hoofd van Noordkamp en hij kopte de bal via de handen van de keeper tegen de touwen. Het slotakkoord van de eerste helft kwam op naam van Stehr. Hij kreeg de bal aangespeeld binnen het vijfmeter gebied. Hij wachtte net zo lang tot de tegenstander in de buurt kwam om vervolgens de bal binnen te schuiven: 0-5. De 0-5 was tevens de ruststand.

Assistent-trainer Bosch stuurde de manschappen weer de wei in voor de tweede helft. Losser kwam slecht uit de rust, dit was aan alles af te lezen. In minuut 54 bleef de bal hangen voor het Losserdoel. Een De Tubanters speler was er als eerste bij en schoot binnen: 1-5. Deze goal bleek de wekker te zijn die de Losserspelers nodig hadden, want gelijk vanuit de aftrap werd er gescoord door Naeye. Zodoende stond het na 55 minuten 1-6.

De wakeup-call was echter maar van korte duur. Losser begon te klungelen achterin en dan roep je het onheil over jezelf af. De Tubanters profiteerden hiervan en scoorden de 2-6. Een paar minuten later kwam het Vlaggenschip weer gevaarlijk voor het doel van de Tubanters. Reuver gaf de bal af aan Stehr, die de uit de goal gekomen Tubanterskeeper wist te verschalken met een bal in de verre hoek: 2-7.

In minuut 76 kreeg Losser een corner. Deze corner werd afgeslagen en Losser kreeg de afvallende bal op de zestien. Daar liepen Ruël en Noordkamp elkaar in de weg. Per toeval kwam de bal dan ook voor de voeten van Naeye. Hij handelde snel en schoot de 2-8 tegen de touwen. Het laatste moment van de wedstrijd was een pijnlijk moment, en dan in het speciaal voor Horck. Voor de keeper werd het even pijnlijk duidelijk dat hij een afspraak moet maken bij de opticien. Hij dacht de bal naast te kunnen kijken, maar in werkelijkheid ging de bal in het zijnet van het Losserdoel: 3-8.

De 3-8 was ook de eindstand en dat betekent dat het Vlaggenschip de volle buit mee terug mocht nemen naar sportpark Brilmansdennen. De volgende wedstrijd van het Vlaggenschip staat gepland op 13 november. Dan mag het in de strijd voor de dennenappel op eigen veld aantreden tegen SVZW Za13, aftrap 16:15 uur.

Eindstand: 3-8 (0-5)
0-1 Stehr
0-2 Naeye
0-3 Stehr
0-4 Noordkamp
0-5 Stehr
1-5 Speler De Tubanters
1-6 Naeye
2-6 Speler De Tubanters
2-7 Stehr
2-8 Naeye
3-8 Speler De Tubanters

MOTM: Stehr

Dit bericht wordt gesponsord door de shampoo van de week.

Shampoo van deze week: Andrelon Glans

Meer verslagen