Speeldatum: 28 november 2021

0

:

4

Op deze gure herfst-/winternamiddag speelde KVV Losser waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor de winterstop. Tegenstander van vandaag was LSV uit Lonneker. De wit- en blauwhemden wisten vorige week een knappe overwinning te boeken bij Borne, dus de manschappen van Niki Leferink waren gewaarschuwd. Mooi om te vermelden dat de ervaren Thom Reynsdorff op zijn fitst is in november en dus vandaag in de basis mocht starten. Zijn ervaring leverde ludieke momenten op, waarover later meer.

Het spel vond plaats op de helft van de Lonnekernaren met Losser als bal bezittende ploeg. Losser speelde comfortabel aan de bal en wist de vrije man steeds te vinden. Via de zijkanten kwam Losser steeds gevaarlijk door, helaas was net de laatste pass niet goed genoeg. In de 20e minuut wist Losser dan toch op een verdiende voorsprong te komen. Na een voorzet ontstond een carambole, waarbij de bal uiteindelijk bij Bhodi Gering terecht kwam. Zijn inzet ging langs de keeper en Losser kwam op voorsprong. Dat de grensrechter van Lonneker nog probeerde om de goal te laten afkeuren deed hier geen deugd aan. De goed leidende scheidsrechter keurde het doelpunt terecht toe. Na een goede aanval over de linkerkant kregen Koen Stegge en Yorrick Tijhuis kansen om de 0-2 op het scorebord te zetten, helaas werden deze gemist.

LSV zette hier niet veel tegenover aanvallend gezien. Losser kwam een keer goed weg, nadat de scheidsrechter een overtreding van Koen Stegge beoordeelde met een gele, i.p.v. de door Lonneker gewenste, rode prent.

Met een 1-0 voorsprong gingen de Lossernaren de kleedkamer in. Gedurende de bespreking was te horen hoe de Lonnekernaren het overwicht wilde overnemen. Losser verwachtte dan ook een storm.

LSV begon nog aardig aan de tweede helft met een vlammend schot, die Rick wist te keren. Vanaf dat moment had Losser 80% balbezit. Aanvallend was Losser oppermachtig onder leiding van de sterk spelende Bhodi Gering. Nadat in een eerder stadium al een grote kans werd gemist wist Bhodi een perfecte lange bal van Ramon Kuipers op waarde in te schatten. Met een bekeken kopbal wist hij de ietwat drukke Lonnekerse doelman te verschalken.

Losser liet het hier niet bij zitten en kreeg opeens een ontzettende aanvalsdrift. Met goed veldspel en veel dynamiek speelde de enclave een prima tweede helft. Het was dan ook wachten op een derde goal. Maar voordat we overgaan tot de beschrijving van de derde goal eerst het ludiekste moment van de wedstrijd. Thom Reynsdorff blijkt tegenwoordig op de zaterdagmiddag Judo-wedstrijden te jureren. Vanaf een meter of 3 wist hij uitstekend te beoordelen dat Thijn Hoepman een duel van de tegenstander verloor met een ippon. De scheidsrechter wenste hier graag in mee te gaan.

A fin, Losser ging dus door met aanvallen. Enkele grote kansen werden gemist, totdat Yorrick Tijhuis na een doorgekopte bal van Bhodi 1 tegen 1 op de keeper kwam. Met een lob wist hij de doelman te verschalken. Zijn Ronaldo-gejuich deed denken aan een lange aanvoerder enkele weken geleden, maar goed, ook dat is historie.

Dat Nathan Struijk er binnen 10 minuten één in had liggen na wederom een goede aanval vond de scheidsrechter het na 90 minuten mooi geweest. De score had hoger kunnen zijn, maar Losser mag erg tevreden zijn de wijze waarop zij deze wedstrijd zijn aangevlogen. Comfortabel, volwassen en met vertrouwen.

Voor nu lijkt het erop dat de winterstop zijn intrede zal doen, maar daar zal later deze week over besloten worden. Mocht dit niet het geval zijn, dan speelt Losser volgende week thuis tegen Saasveldia. Mocht het winterstop zijn, dan adviseert de reporter u om op zaterdagmiddag Thom zijn kunsten als judo scheidsrechter te bekijken, als dat wel mag.

Meer verslagen

Losser ZA3 – Eilermark ZA5: 13-1