Speeldatum: 29 augustus 2020

Losser ZA3 -

FC Berghuizen ZA 4

:

COMUNICADO OFICIAL: Losser ZA3 vs Berghuizen ZA4.

Losser – Het moment waar iedereen naar uitkeek is eindelijk hier: Het Vlaggenschip vaart uit op zoek naar beker succes. De volgende namen mochten hun eerste opwachting maken in de basis. In de goal staat terugkerend keeper Coen Volker. De achterhoede bestaat uit Noordkamp, Maseland, Bollaan en Lenfert. Muller, W. de Vries en Reuver complementeren het middenveld en voorin starten Ruël, Naeye en Schipper.
Speciale aandacht voor debutanten Lenfert, Bollaan en Reuver. De arbiter van dienst vandaag was Arjen Fleer.

16:15 Uur stipt: Het eerste fluitsignaal heeft geklonken. Het eerste kwartier lijkt het erop dat wij een gelijkwaardige tegenstander hebben geloot, maar niks is minder waar. In de 18e minuut kwam vanuit Losserse kant het eerste grote wapenfeit. Deze 100% kans werd echter vakkundig om zeep geholpen door niemand minder dan Naeye. Drie minuten later valt echter de 1-0. Door een uitstekende assist van de Berghuizen goalie wist Noordkamp de bal tegen de touwen te jagen. Vlak na de 1-0 was het weer raak. Reuver snoepte de bal af van, wederom, de Berghuizen goalie om vervolgens van 30 meter formidabel raak te schieten. 2-0. Vanaf dit moment werd het eenrichtingsverkeer met als eindbestemming het Berghuizen doel. Echter was het vizier nog niet helemaal op scherp. Eerst koos Naeye de minst gunstige optie voor open goal en vlak daarna schoof van Huizen, na een lange sprint de bal naast het doel. In de 36e minuut was het dan eindelijk weer raak. Na een droogte van 12 minuten wist van Huizen op goed aangeven van van der Heide zijn eerdere misser goed te maken. Hij schoot de bal buiten bereik van de keeper en bepaalde zo de ruststand op 3-0.

Na een helse preek van succes trainer Zwijnenberg stormden de heren van het vlaggenschip door. De mannen lieten er geen gras over groeien en scoorden 2 minuten na rust al de 4-0. Van der Heide scoorde na een prachtige pass van W. de Vries. Het plezier straalde van het vlaggenschip af en dit resulteerde in weer een doelpunt. Nadat van der Heide twee Berghuizen verdedigers passeerde schoof hij de bal breed naar van Huizen. Van Huizen werd schandalig neergehaald. De arbiter van dienst had de fluit al in de mond om de bal op de penaltystip te leggen, maar toen dook Schipper als een duveltje uit het doosje op in de 5 meter om de bal binnen te tikken: 5-0. In de 59e minuut kon van der Heide, na een miscomunicado van de Berghuizen-verdediging, zichzelf lanceren en de 6-0 afronden. Na wederom een droogte van 12 minuten, schoot Ruël de bal op het aluminium en was van der Heide er als de kippen bij om de 7-0 in het net te jagen. In de 72e minuut hielp Naeye wederom een kans om zeep, maar Ruël bleef rustig genoeg om de rebound binnen te tikken en de 8-0 te maken. Verdedigend werd er weinig weggegeven, maar in de 77e minuut ontstond er toch een kans voor Berghuizen. Van Huizen werd door de centrale verdediger van Berghuizen flink het bos ingestuurd, waarna Berghuizen na een paar flitsende passes in de Losserse 16 opdook, gelukkig was daar rots in de branding M. de Vries om het gevaar vakkundig onschadelijk te maken. Het hoogtepunt van de wedstrijd was echter afkomstig van Ruël. Na een actie waar zelfs Lionel Messi voor zou klappen, legde Ruël de bal breed op van Huizen, waarna de 9-0 op het scorebord verscheen. Na een discutabel buitenspelgeval, gebeurde hetgeen waar elke Vlaggenschip-kenner voor vreest, maar waarvan iedereen weet dat het hoe dan ook eraan komt: een gigantische blunder van Volker. Niemand weet wat hij van plan was, maar Volker liet de mogelijkheid om 4 medespelers in te spelen onbenut en liet zich kinderlijk eenvoudig de bal afsnoepen door de spits van Berghuizen: 9-1. Even later was het de beurt aan onze keeper-turned-player Steghuis om vanaf 11 meter het 10e doelpunt te maken. Echter, keepersbloed kruipt waar het niet gaan kan, dat bewees ook Steghuis. Hij schoot de bal recht op de handen van zijn ex-keeperscollega. Wonderen zijn de wereld nog steeds niet uit, want uitgerekend van Bentem maakte als slotakkoord de 10e van de middag, waarmee de stand op 10-1 kwam te staan. 5 minuten later besloot de arbiter van dienst dat het wel mooi geweest was en floot driemaal om de wedstrijd te beëindigen: eindstand 10-1.

Na het resultaat van vandaag zijn de belangrijke eerste 3 punten voor de groepsfase van de beker binnen. Volgende week staat de altijd zware uitwedstrijd bij AJC ZA3 op het programma. Wij verwachten dat de fans van het Vlaggenschip in grote getallen aanwezig zullen zijn!

Scoreverloop:
1-0 Noordkamp
2-0 Reuver
3-0 van Huizen
4-0 van der Heide
5-0 Schipper
6-0 van der Heide
7-0 van der Heide
8-0 Ruël
9-0 van Huizen
9-1 Blunder Volker
10-1 van Bentem

MOTM: Jelle van der Heide, met 3 goals en 3 assists.

Meer verslagen

Losser wint van Quick’20 o23