Speeldatum: 27 november 2021

Avanti W. ZA4

:

COMUNICADO OFICIAL: Losser Za3 vs. Avanti Wilskracht Za4

Losser – Beste mensen, zoals bekend stond vandaag wegens omstandigheden hoogstwaarschijnlijk de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Tegenstanders van vandaag waren de heren van Avanti, van wie niemand weet of ze nou uit Glanerbrug of Enschede komen. Vandaag stond ook in het teken van twee debutanten vanuit de vrienden van Zaterdag 5, genaamd T. Kempers en Eshuis en eentje vanuit Zondag 4, in de persoon van Keizers. De opstelling waarin vandaag werd aangetreden luidde als volgt: Horck; Van der Woning, Bollaan, Stehr, Noordkamp; Muller, Notkamp, J. Kempers; Keizers, Naeye en Ruël.

Net als vorige week schoot het Vlaggenschip uit de startblokken. Binnen 3 minuten werd Ruël diepgestuurd. Zijn doelpoging werd gekeerd door de keeper, maar Kempers was alert en kon eenvoudig de rebound binnen werken: 1-0. In tegenstelling tot vorige week kwam de voorsprong vandaag op geen enkel moment in gevaar. Tien minuten later besloot de Avanti verdediging namelijk mee te helpen met een eigen doelpunt: 2-0. Losser was de eerste 45 minuten de bovenliggende partij. Dit resulteerde ook in een groot aantal kansen. Zoals bekend is kan de Losserse aanval niet zo goed omgaan met opgelegde kansen. Om deze kansen vandaag wel af te maken, hebben wij Eshuis voor één wedstrijd weten te strikken. Binnen een paar minuten na zijn invalbeurt leverde hij de assist op Bollaan, die twee pogingen nodig had om de 3-0 tegen de touwen te werken. Deze 3-0 was tevens de ruststand.

Na rust ging het Vlaggenschip vrolijk verder. Eshuis liet in tegenstelling tot Naeye wel zien dat hij een echte spits is. Binnen vijf minuten was hij verantwoordelijk voor zowel de 4-0 als de 5-0. Het was een bewogen wedstrijd voor Eshuis. Niet veel later schoot hij, net als J. Kempers, een bal naar de welbekende begraafplaats achter het oostelijke doel van veld 4. Even later kreeg diezelfde Eshuis, tot genot van de voltallige bank, een pijnlijke panna tegen.

In het restant van de wedstrijd kon Avanti geen vuist meer maken tegen het oppermachtige Vlaggenschip. Naeye, geinspireerd door Eshuis, besloot om toch maar zijn doelpuntje mee te pakken en tekende voor de 6-0. Daarna liep het Vlaggenschip via W. de Vries, Stehr en de meewerkende Avanti-doelman uit tot 9-0.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam te staan van M. de Vries, die mocht aanleggen voor een penalty na een perfecte schwalbe van T. Kempers. Laatstgenoemde verwisselde het voetbalveld even voor de planken van het theater. Hij ging als een stervende zwaan naar de grond, waarna arbiter van dienst Brand de bal op de stip legde. In het kader van onze missie om iedereen een keer op het scoreformulier te krijgen, mocht M. de Vries aanleggen voor de strafschop. Hij was koelbloedig en schoot de bal in de rechter bovenhoek: 10-0. De scheidsrechter had genoeg gezien en floot na 83 minuten af voor het einde van de wedstrijd.

De 10-0 overwinning betekent dat Losser naar de derde plek stijgt. Die plek zal Losser, tot het weer mag van het kabinet, vasthouden. Hopelijk zien wij alle supporters zo spoedig mogelijk weer langs de lijn en aan het veld om het Vlaggenschip weer toe te juichen!

Eindstand: 10-0 (3-0)
1-0 Kempers
2-0 E.D. Speler Avanti
3-0 Bollaan
4-0 Eshuis
5-0 Eshuis
6-0 Naeye
7-0 W. de Vries
8-0 Stehr
9-0 E.D. Speler Avanti
10-0 M. de Vries

MOTM: Eshuis

Dit bericht wordt gesponsord door de shampoo van de week. De shampoo van deze week: Andrélon Oil & Curl.

Meer verslagen

Losser ZA3 – Eilermark ZA5: 13-1