Speeldatum: 10 oktober 2021

2

:

1

De derde competitiewedstrijd werd onder prachtige nazomerse omstandigheden gespeeld. De tegenstander was het Enschede UDI. Zij hadden de eerste twee wedstrijden verloren, maar bezitten voldoende individuele kwaliteiten om het de Losserse equipe moeilijk te gaan maken. Het was mooi om te zien dat de Losserse mensen massaal de wedstrijd verkozen boven de Formule 1.

Dat de bezoekers een juiste keuze hadden gemaakt bleek in het eerste kwart van de wedstrijd. De Lossernaren overrompelden de Enschedeërs alsof Max Verstappen in een oranje-zwarte bolide op het veld was aangekomen. Met goed en geduldig positiespel en wachtenden op de ontstane ruimtes had Losser de overhand. Na 6 minuten wist Thijs Volker de boomlange Tim Damhuis te bereiken uit een corner. Dat Tim hem besloot om met de knie/voet/scheenbeen/kuit in het doel te schieten zorgde voor hilariteit en vreugde. De manier van weglopen van de Lossere aanvoerder deed denken alsof de Champions League was gewonnen. De gedachten gingen een aantal jaren terug toen Tim Damhuis zijn laatste doelpunt wist te maken met ook de voet, destijds uit bij FC Berghuizen, maar goed. Na een aantal handklappen met de verbaasde fans ging de Lossere enclave verder.

Er werd op de juiste momenten druk gezet op de Enschede verdediging en in de 16e minuut wist Losser dit ook uit te drukken in de tussenstand. Een balverovering op het middenveld leidde tot een Cruijffiaanse goal. Ondanks dat Yorrick Tijhuis en Thijs Volker voldoende ruimte hadden om de 2e Losserse treffer binnen te schieten combineerden zij door, totdat Ruben Bonte zijn 1e treffer van het seizoen mocht maken.

Vanaf dat moment besloten de Enschedeërs de schroom van zich af te gooien. Met een rechtstreekse cornerbal en de bijbehorende redding van Rick van de Burg(t) werden gevaarlijke momenten onschadelijk gemaakt. Het uitvallen van Thijs Volker was een aderlating voor de Lossere ploeg en hiermee kwamen de Roodhemden beter in de wedstrijd.

In de tweede helft was Losser geen schim van zichzelf. De bal werd telkens te snel verspeeld, waardoor UDI opnieuw kon gaan bouwen aan een nieuwe aanval. Een foutieve inspeelpass leidde tot een mooie treffer van de Enschedese aanvoerder Jordi Lever. Er was nog meer dan een half uur te gaan. Met steevast verdedigen dicht bij elkaar wist Losser UDI ver van de goal af te houden. De grootste kans van de tweede helft is ook voor de Lossernaren als de ingevallen Bhodi Gering op de keeper afgaat. Helaas weet de keeper de inzet van de Lossere spits tegen te houden.

Na ongeveer 97 minuten voetballen vond de scheidsrechter het welletjes geweest. Hiermee kan Losser opnieuw 3 punten bijschrijven. Het begin van de competitie is goed en bij vlagen het veldspel uitstekend. Daarmee kan elke tegenstander de Losserse wil worden opgelegd. Nu is het de zaak om de gedachten te richten op de volgende tegenstander, MVV’29. Vorig jaar ging Losser hier troosteloos ten onder en daarom is er wat goed te maken op sportpark Frielink.

Meer verslagen

Losser ZA3 – Vogido ZA3: 3-1