Speeldatum: 4 december 2021

Achille E ZA3 -

:

COMUNICADO OFICIAL: Achilles E. Za3 vs. Losser Za3

Enschede – Ondanks alle coronaperikelen die het amateurvoetbal in zijn greep houden, mocht het Vlaggenschip vandaag toch een competitiewedsrijd spelen. Vandaag stond er met Achilles een op papier zware tegenstander op het programma. Achilles is met het bezetten van de 2e plek een directe concurrent in de strijd voor de eerste plek. Benoemenswaardig was de manier waarop de ballen werden meegenomen naar Enschede. Deze ballen zijn aan het einde van dit weekend hoogstwaarschijnlijk terug te vinden in Spanje. De opstelling waarin vandaag werd aangetreden, luidde als volgt: Horck; Maseland, Bollaan (c), W. de Vries, Bos; Muller, Stehr, Notkamp; Reuver, Naeye en Kempers.

De 22 spelers, 2 vlaggers en de op het eerste oog objectief lijkende scheidsrechter stonden klaar voor de aftrap en de wedstrijd kon beginnen. De teams waren in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd met af en toe een kansje voor Losser. In de 18e minuut kwam het eerste grote gevaar van Losser. Kempers werd de diepte ingestuurd en de Achilles-verdediger kon hem niet bijhouden. Hij legde Kempers neer in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter besloot een vrije trap toe te kennen op randje 16. Notkamp legde aan en schoot de bal huizenhoog over (filmpje op onze Instagram (18+)). Enkele minuten later wilde Notkamp zijn eerdere misser goedmaken. Echter ging deze bal ook weer huizenhoog over. Het schijnt dat er momenteel een aantal luchtverkeersleiders op zoek zijn naar deze ballen.

Tussen minuut 26 en 35 vonden bijna alle hoogtepunten van de wedstrijd plaats. Eerst was het Stehr die met een fraaie bal Reuver de diepte in stuurde. Hij trok vervolgens naar binnen en haalde met zijn linkerbeen de trekker over: 0-1. Even later verdiende Losser een 100% penalty na wederom een overtreding op Kempers. De strafschop werd echter niet toegekend en de uitbraak van Achilles leidde zelfs tot een elfmeter aan de andere kant. Inmiddels niet meer reservedoelman Horck wist de uitermate zwakke strafschop klem te pakken. Hij gooide de bal naar Bos, die een lange bal op de dieplopende Kempers speelde. Kempers trok de bal vervolgens voor op Reuver, die koeltjes de 0-2 op het scorebord zette. Het was een aanval waar het voetbalgogme van af spatte. Nog geen minuut later gaf Notkamp de bal aan Stehr, hij kreeg 5 minuten de tijd om van afstand op doel te schieten. Deze bal ging via de keeper tegen de touwen: 0-3. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft werd het duidelijk dat de hoogtepunten in de kleedkamer waren gebleven. Het tempo werd vertraagd en Losser wilde de wedstrijd rustig uitspelen. Dit lukte aardig totdat er een schermutseling in de zestien kwam. “Het is hands! Hands! Het is Hands! Hands van Muller!” De scheidsrechter kon niet anders dan de bal wederom op de stip te leggen. Helaas kon Horck niet zijn tweede penalty keren. Hij was dichtbij, maar kreeg zijn hand niet volledig achter de bal: 1-3. Tot de laatste minuten hobbelde het spel op en neer. Losser loerde nog op een laatste kans en die kwam. Kempers stuurde Reuver diep. Reuver en de Achilles-goalie sprintten beide op de bal af. Reuver was veel eerder bij de bal, maar werd getorpedeerd door de keeper. Reuver wist voor deze aanslag de bal nog net langs de keeper te tikken, waardoor de bal over de doellijn hobbelde: 1-4. Het balcontact van Reuver was tevens het laatste balcontact van de wedstrijd.

Met deze overwinning doet het Vlaggenschip weer volop mee in de strijd voor de bovenste plek. Volgende week spelen jullie favoriete zaterdaghelden de laatste competitewedstrijd voor de winterstop tegen Victoria’28 Za4, aftrap 14:30 uur. Hopelijk tot dan!

Eindstand: 1-4 (0-3)
0-1 Reuver
0-2 Reuver
0-3 Stehr
1-3 Speler Achilles
1-4 Reuver

MOTM: Reuver

Dit bericht wordt gesponsord door de shampoo van de week. De shampoo van deze week: Yves Rocher Fleur de Lotus Sage.

Meer verslagen

Losser ZA3 – Eilermark ZA5: 13-1

Eilermark ZA5

Losser ZA3 – Avanti ZA4: 10-0

Avanti W. ZA4

LSV 1 – Losser 1: 0-4

LSV 1

Losser 1

Onze nieuwe website staat live!

Vanaf nu kun je onze website bereiken via www.svlosser.nl