27 april 2021

Update training schema i.v.m. opheffen avondklok

CoronaSchema

Update:

Met ingang van 28 April 2021 wordt de avondklok opgeheven. Dit geeft ons de ruimte om naar ons reguliere trainingsrooster te gaan.

Bekijk hier het aangepast trainingsschema met ingang van 28-04-2021

Het bestuur van KVV Losser

————————————————————————————————————————————————————————————————

Beste KVV-ers,

De coronacrisis hakt er bij iedereen behoorlijk in. Thuiswerken, thuisonderwijs, gedeeltelijk sporten of helemaal niet…geen leuke uitjes, vakanties en feestjes. Kortom, het afgelopen jaar was niet de leukste periode.

Bij KVV hebben we het afgelopen jaar ons uiterste best gedaan om te kijken naar wat er kan, in plaats van naar wat er niet mag. Dit heeft er in ieder geval voor gezorgd, dat met name onze jeugdleden zoveel mogelijk hebben getraind. Voor onze seniorenleden lag dit anders; zij zijn vrijwel niet in staat geweest om met elkaar te trainen.

Twee weken geleden werd de regeling voor buitensporten aangepast, waardoor leden tot en met 26 jaar ook in teamverband mochten trainen en de trainingssituatie voor 27+ iets is aangepast. Doordat de avondklok nog steeds een beperking legt op de beschikbare trainingstijden, hebben we toen de vrijdagavond beschikbaar gemaakt voor de senioren, in de hoop dat de avondklok op termijn zou gaan verdwijnen en we weer terug zouden kunnen naar ons reguliere trainingsschema. Nu de avondklok op korte termijn niet lijkt te gaan verdwijnen, is het bestuur van mening dat we ook doordeweeks trainingstijden moeten aanbieden aan alle seniorenelftallen.

Helaas kan dit, als gevolg van de avondklok, niet zonder gevolgen voor de jeugd…we hebben de afgelopen week alle opties bekeken en naar eer en geweten een nieuw trainingsschema vastgesteld, waarin de volgende uitgangspunten zijn gehanteerd:
– Iedereen heeft recht op minimaal 1 training in de week;
– Jeugdelftallen die nu op eigen verzoek 1x per week trainen, blijven voorlopig in deze frequentie trainen;
– De tijden, horende bij de trainingsblokken, blijven zoveel mogelijk gehandhaafd;
– De beschikbare ruimte voor de trainingen moet worden gedeeld met iedereen;
– KVV is een open club en maakt dus ook ruimte beschikbaar voor derden;
– Iedereen moet voor de avondklok thuis kunnen zijn.

Als gevolg van dit besluit zijn er helaas teams die nu gekort worden in hun trainingsruimte. We doen een beroep op iedereen, om vanuit solidariteit, begrip te hebben voor deze situatie en iedereen hun trainingsmoment te gunnen. Hopelijk duurt deze situatie niet lang meer en kunnen we snel weer het reguliere trainingsrooster in ere herstellen.