25 augustus 2021

Info regiotoernooi 2021

Regiotoernooi KVV Losser: “Trappelen om weer te mogen voetballen”

Zij slaakte een zucht van verlichting, het organisatiecomité van het Regiotoernooi van KVV Losser. Het voorbereidingstoernooi op de competitie heeft groen licht gekregen. Op vrijdag 27 augustus en zondag 29 augustus strijden acht regionale teams op sportpark Brilsmansdennen om de eer. En er mag weer publiek bij zijn. Vorig jaar was er geen toernooi, geen publiek en slechts enkele individuele wedstrijden. “Wij snakken er naar de spelers, begeleiders en vooral het publiek weer te kunnen begroeten op ons sportpark”, zegt Bob Rikhof namens de organisatie die verder bestaat uit Gijs Relker, Wim Slot, Jan Poorthuis en Nico Gevers. “Gewoon weer ouderwets ons toernooi houden”, vervolgt Rikhof. “Natuurlijk zijn de gebruikelijke Covid-regels van kracht, zoals 1,5 meter afstand, geen handen geven en wij vragen de mensen met klachten thuis te blijven, maar lekker weer aan het veld staan en genieten van een partijtje voetbal. Hoe mooi is dat?”

Niet alleen de organisatie, maar ook de trainers en spelers staan te trappelen om weer wedstrijden te spelen. Lossers aanvoerder Tim Damhuis is maar wat blij dat er weer gevoetbald kan worden: ”Na een lange tijd van alleen maar een beetje trainen en dan ook nog eerst in kleine groepjes snakken wij als spelers weer naar echte wedstrijden. Ondanks dat het een voorbereidingstoernooi is wil je toch het beste van jezelf laten zien. Om de trainer te overtuigen van jouw kwaliteiten, maar nog meer om de potjes tegen streekgenoten te winnen. Je wilt toch niet afgaan tegen Overdinkel of Avanti?”

Het toernooi start op vrijdag om 18.30 uur gelijk met een derby. In poule A ontmoet Sportclub Overdinkel de ploeg van SV De Lutte. De andere twee ploegen in deze poule zijn Berghuizen en Emos. In poule B spelen KVV Losser, Avanti Wilskracht, LSV en HVV Hengelo tegen elkaar. Op zondag beginnen de wedstrijden om 10.30 uur. Alle wedstrijden duren 45 minuten. Op vrijdag speelt elk team twee wedstrijden in de poule en op zondag 1, gevolgd door finalewedstrijden.

Bob Rikhof: “De trainers komen graag met hun team naar ons toernooi, omdat het een mooie opzet heeft, een interessant deelnemersveld en de organisatie gedegen is. Onder meer door de officieel door de KNVB aangestelde arbiters. En het is een eerste serieuze test van het seizoen. Een prima moment om spelers te testen, ritme opdoen en aan de conditie werken.