Losserloop

Eind 2017 / begin 2018 heeft het veteranen bestuur alle veteranen die lid zijn van de veteranen afdeling naar hun mening gevraagd over het al dan niet voorzetten van de Losserloop. Tot onze verbazing was de respons op deze enquête behoorlijk groot. Ruim 60% van alle mensen die zijn aangeschreven, heeft gereageerd en dit overtrof eerlijk gezegd onze verwachtingen.

De uitslag was als volgt :

• Ruim 19% stemde op A (Losserloop is een traditie die behouden moet blijven)
  • Ruim 6% stemde op B (Losserloop mag blijven, maar ik wil of kan hier niet aan meehelpen)
  • Ruim 33% stemde op C (ik zou het logisch vinden – gezien de vele problemen – dat het bestuur besluit ermee te stoppen
  • Bijna 40% stemde op D (stop ermee en probeer iets anders op voetbalgebied te organiseren).

Alles bij elkaar is dus bijna driekwart van alle ondervraagden van mening dat we beter kunnen stoppen en het bestuur heeft dan ook unaniem besloten hieraan gevolg te geven.

Dit betekent dus dat de Losserloop 2017 de laatste was.

Natuurlijk hebben wij alle voors en tegens nog eens overwogen en ook de suggesties van diverse leden om met Iphitos te gaan overleggen over samenwerking hebben we uitgebreid besproken. Maar het zegt genoeg dat zelfs een echte atletiekvereniging als Iphitos met haar jaarlijkse hardloopwedstrijd met start/finish in het centrum van ons dorp is gestopt.

Zij kampen namelijk met dezelfde problemen (gebrek aan vrijwilligers, voldoen aan vergunningen, inzetten van verkeersbegeleiders etc.).

Het was echt geen gemakkelijke beslissing en natuurlijk hadden we kunnen besluiten om nog één of twee jaar door te gaan, maar dan schuiven we de problemen alleen maar voor ons uit. We hopen dan ook op begrip van de A- en B-stemmers.

Namens het bestuur van de Veteranen

Frans Even

———————————————————————————————————-

De in het verleden gelopen parcoursrecords vindt u hieronder.

Afstand Meisjes/dames Tijd Jongens/heren Tijd
5 Km L. Smit 00:17:23 D. Weijers 00:15:02
10 Km I. Prigge 00:35:12 D. Weijers 00:31:13
1/2 Marathon E. Elbert 01:25:18 R. Lassche 01:11:02

Organisatie:Veteranenafdeling KVV Losser

Inlichtingen: Dhr. Hans Kuipers 053-5385467

Foto’s 52e Losserloop (20-aug-2017), gemaakt door fotograaf Bert Verschoor

Onderstaand kunt u de uitslagen van voorgaande jaren bekijken

Jaar 2.2 Km 3.3 Km 5 Km 10 Km 1/2 Mar.
2017 Uitslagen   Uitslagen Uitslagen Uitslagen
2016 Uitslagen   Uitslagen Uitslagen Uitslagen
2015 Uitslagen   Uitslagen Uitslagen Uitslagen
2014 Uitslagen   Uitslagen Uitslagen Uitslagen