Het wordt een bijzonder jaar voor KVV Losser vanwege ons 90-jarig jubileum…

Gedurende het hele jaar worden er door de jubileumcommissie voor alle doelgroepen activiteiten georganiseerd en uiteraard zullen de nodige feestjes niet ontbreken. Mocht u benieuwd zijn naar het hele programma, kom dan vooral naar onze nieuwjaarsreceptie op 5 januari want daar wordt het jubileumjaar officieel geopend en alle activiteiten bekend gemaakt. Op deze plaats wil ik de jubileumcommissie alvast bedanken voor alle inspanning die ze tot nu toe hebben geleverd en ze veel succes wensen bij alle activiteiten.

2020 is ook het jaar van het EK Voetbal, waar we voor het eerst een toernooi spelen verdeeld over meerdere landen en NL is er weer eens bij. We waren al bijna kampioen volgens velen, echter zonder topscorer Memphis zal het toch anders zijn, vrees ik…Ik las zijn biografie onlangs en was erg onder de indruk van de jonge Memphis; een jonge knaap met een lastige persoonlijkheid, die ondanks veel tegenslagen een absolute topspeler is geworden en mentaal een echte stap heeft gemaakt.

Het woord jong is gevallen, een term die veel voorkomt in relatie tot ons 1e elftal. De huidige stand op de ranglijst zou aan het einde van het jaar nacompetitie betekenen, een scenario dat velen van ons met angst beven tegemoet zien. De laatste weken voor de winterstop waren de uitslagen niet goed, maar zoals onze hoofdtrainer terecht opmerkt, is er vaak aan de instelling niets op aan te merken. En ja, we zijn er sinds vorig jaar niet sterker op geworden. Een mooie ontwikkeling daarentegen is de veelheid aan jonge spelers die op de deur van het 1e kloppen…Dat, gecombineerd met de prima resultaten van onze selectie-elftallen in de jeugd, zorgt voor continuïteit in de club biedt perspectief voor jonge ambitieuze spelers. Ook de meisjes presteren top! Met het kampioenschap van de MO15 en de aanstaande kampioenschap van de MO19 is ook hier een sterk stijgende lijn zichtbaar. En met de juiste mentale instelling, een echt groepsgevoel en soms een beetje geluk kan ook het 1e zich handhaven, daar ben ik van overtuigd!

Binnen onze vereniging zijn we in het najaar gestart met spiegel- en droombijeenkomsten, gestart vanuit de overtuiging dat we SAMEN de vereniging zijn. Dat betekent dat we SAMEN ideeën ontwikkelen, SAMEN de schouders eronder zetten en SAMEN bespreken wat er beter moet. Ik roep iedereen op om zijn/haar zegje te doen en dingen die niet goed gaan bespreekbaar te maken. Alleen zo doen we het SAMEN…

Namens alle bestuursleden van hoofd- en jeugdbestuur zeg ik dank aan iedereen die zijn steentje bijdraagt: trainers, leiders, hoofdleiders, commissieleden, kantinevrijwilligers, onderhoudsmensen, sponsoren, bestuursleden van de SEAK, leden van het JAC, betrokken ouders etc…Zonder al jullie inzet lukt het ons niet om jaarlijks 1280 officiële wedstrijden te spelen, ruim 2500 trainingen te verzorgen en ontelbare hoeveelheden kopjes koffie te zetten. Super bedankt!

Ik wens eenieder het beste voor 2020, in goede gezondheid en harmonie. Dat al jullie dromen mogen uitkomen…

 

Voorzitter KVV Losser

Rogier van Vliet