Het was begin november toen ik door een aantal leden van de jubileumcommissie benaderd werd met de vraag of wij als eerste selectie wilden meewerken aan de openingsactiviteit van het jubileumjaar van KVV Losser. Deze zou plaatsvinden op zondag 5 januari, voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie.

Mij werd gezegd dat jeugdleden uit een bepaalde leeftijdscategorie de strijd tegen de eerste selectie zouden aanbinden. Aansluitend aan de inmiddels geplande training op dezelfde dag was dat uiteraard geen enkel probleem. Ondanks de vermoeide benen van de spelers van de eerste selectie zou dat varkentje wel even gewassen worden.

Hoe anders verliep het….Maar vooral, hoe geweldig was dit!

Ruim 100 (!!) jeugdleden van kinderen onder de 11 zorgden er samen met de eerste selectie voor dat het jubileumjaar, Losser is ooit in 1930 opgericht, op een werkelijk prachtige manier werd geopend. Voor de eerste selectie was er geen houden aan. Letterlijk en figuurlijk onder de voet gelopen door ruim 100 enthousiaste jongens en meisjes die voor de wedstrijd de spelers en begeleiders allemaal persoonlijk een plezierige wedstrijd wensten.

De reacties na afloop in de bomvolle kantine waren eensluidend: een heel mooi initiatief!

Een grote pluim wat ondergetekende betreft voor de bedenkers van deze activiteit.

Ik wens iedereen die KVV Losser een warm hart toedraagt een in alle opzichten goed 2020!

Gerard Bos