Losser neemt punt mee uit Rossum

Nadat vorige weekend de storm Caira de reden was voor een weekend zonder voetbal, was het nu Dennis die zijn stempel op het sportieve weekend drukte. Ondanks de verre van ideale weersomstandigheden werd er op de meeste amateurvelden toch gevoetbald. Zo ook in Rossum, waar Losser de degens kruiste met gastheer RSC.

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. De thuisploeg wilde de prima voorstelling van twee weken geleden tegen LSV een dito voortzetting geven en daarmee zicht te houden op de onderkant van de middenmoot. Losser daarentegen was er alles aan gelegen om de voorsprong op RSC minimaal te handhaven.

De gasten begonnen met de harde wind tegen goed aan de wedstrijd. Hoewel combinatievoetbal op het ook nog eens moeilijk te bespelen veld niet mogelijk was, leidde de eerste de beste aanval van Losser tot een hoekschop. De door Huub Luijerink ingebrachte bal belandde uiteindelijk voor de voeten van de attente Thijs Volker die zijn inzet in het doel zag verdwijnen en zijn ploeg op een vroege voorsprong zette. Losser hield daarna de controle ondanks dat de thuisploeg meer de bal had. Halverwege het eerste bedrijf kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Centrale verdediger en aanvoerder Tim Damhuis wist zijn in eerste instantie uitstekend ingezette verdedigende actie geen goed vervolg te geven waarna het voor een van de voorwaartsen van RSC een koud kunstje was om doelman Erik Scheffer het nakijken te geven. De wedstrijd bleef ook na de gelijkmaker in evenwicht. Zoals aangegeven was van goed voetbal niet of nauwelijks sprake en wisten beide ploegen in het verloop van de eerste helft geen doelrijpe kansen te creëren. Een misverstand in de verdediging van de gasten leidde vlak voor rust de voorsprong van de thuisploeg in. Daar waar iedereen zich min of meer verzoend had met een gelijke ruststand, maakte een speler van RSC dankbaar gebruik van miscommunicatie in de verdediging van Losser. Een domper voor de toch al geplaagde Losserse ploeg, die in de aanloop naar dit duel een aantal spelers om uiteenlopende redenen moest missen.

Met de wind wat meer inde rug gingen de gasten direct na de thee op zoek naar de gelijkmaker. Alvorens deze jacht werd ingezet kregen de gastheren direct na de hervatting een uitgelezen mogelijkheid de score uit te breiden maar tot opluchting van alle Lossernaren verdween de ingeschoten bal naast het doel van Erik Scheffer.

Losser had vervolgens meer de bal maar de hechte defensie van de gastheren gaf weinig tot geen kansen weg. Aangezien ook RSC in aanvallend opzicht ondanks de in de tweede helft ingebrachte clubtopscorer Danny Oude Lashof geen vuist meer kon maken, kon Losser zich volledig richten op het aanvallend gedeelte. Dat dat gezien de omstandigheden geen sinecure was laat zich raden. Om die reden werd vooral de lange bal richting de voorwaartsen Koen Stegge, Yorick Tijhuis en Luc Stockmann gehanteerd met de bedoeling de middenvelders te laten aansluiten. Uit een van deze situaties wist de middenvelder Thijs Volker de bal te veroveren en vervolgens hard uit te halen. De doelman van de thuisploeg was vervolgens kansloos op de inzet van Thijs die zijn ploeg verdiend op gelijke hoogte bracht. Losser leek door te drukken en het kreeg via Koen Stegge vlak voor tijd nog een uitgelezen mogelijkheid de drie punten mee naar Losser te nemen. Alleen voor de doelman miste Koen echter jammerlijk. Bij Losser moest Luc Stockmann halverwege de tweede helft vervangen worden door Lucas Oran terwijl ook zijn broer Marcus en Jeroen Scheffer hun opwachting nog maakten door resp. de moe gestreden Thijs Volker en Yorick Tijhuis te vervangen.

Al met al een terechte puntendeling, daarover waren vriend en vijand het deze middag eens.

Het hard werkende Losser blijft ondanks het gelijke spel in de gevarenzone maar wist concurrent RSC op afstand te houden. Komend weekend barst het carnaval los en wordt er om die reden niet gevoetbald. In de aanloop naar het “zottenfestival” oefent Losser komende donderdag thuis tegen EMOS, de ploeg van Lossernaar Clemens Zwijnenberg.

Op zondag 1 maart staat het inhaalduel tegen het hooggeplaatste Reutum op het programma.