Losser doet zichzelf zwaar tekort

De teleurstelling gistermiddag bij de spelers, begeleiding en supporters van Losser na de volkomen onnodige en onverdiende thuisnederlaag was groot. De nederlaag van de thuisploeg tegen titelkandidaat Reutum kwam hard aan. Daar waar de Lossernaren na het eerste bedrijf met “slechts” 1 doelpunt in hun voordeel de kleedkamers opzochten, prijkte na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mulder nog steeds het verschil van 1 doelpunt op het scorebord. In het voordeel van de gasten welteverstaan.

Het gehavende Losser begon aarzelend aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten waren in het voordeel van Reutum die in hun twee snelle en behendige voorwaartsen een belangrijk wapen hebben. Ondanks een aantal dreigende situaties bleef de defensie van de thuisploeg vrij moeiteloos overeind.
Losser nam geleidelijk de regie over. Onder leiding van de van wintersport teruggekeerde Sander van der Meer en de deze middag sterk spelende Thijs Volker, was het de thuisploeg die Reutum de duimschroeven aandraaide. Dat leidde ook tot een aantal doelrijpe kansen. Een daarvan werd halverwege het eerste bedrijf verzilverd. Het was Thijs Volker die opkomend vanaf de rechterkant zijn inzet uiteindelijk voor de voeten van Yorick Tijhuis zag belanden. In een onoverzichtelijke situatie zag de kleinste man van het veld zijn inzet achter de kansloze doelman verdwijnen. Losser bleef na de openingstreffer de bovenliggende partij. Met bij vlagen prima combinatievoetbal en de positieve wijze waarop de ploeg er alles aan deed om balverlies weer te corrigeren, creëerde de ploeg volop kansen om de voorsprong uit te breiden. Goed keeperswerk en een schot op de lat voorkwamen dat jammerlijk. Reutum stelde daar in het vervolg van de eerste helft weinig tegenover. Dat de schade voor de gasten beperkt bleef tot 1 doelpunt verschil, kon vooral de thuisploeg zich aanrekenen.

Met vertrouwen kon Losser aan de hervatting beginnen. Het noodlot sloeg echter al snel toe. Een hoog ingebrachte bal in het 16-meter gebied van Losser leek een gemakkelijke prooi voor de tot dat moment nagenoeg werkloze doelman Erik Scheffer. Erik verkeek zich volledig op de bal en tot afgrijzen van hemzelf en de overige Lossernaren verdween de bal in het lege doel. Een domper van jewelste voor de toch al zo geplaagde ploeg. Toch bleven de gastheren in de wedstrijd. Het hooggeplaatste Reutum liet zich wel meer gelden dan in de eerste helft en er voltrok zich voor het publiek een vermakelijke pot voetbal. Een hoekschop voor de gasten leidde de voorsprong van Reutum in. Niet de eerste keer dit seizoen was een onoplettendheid bij spelhervattingen in de verder prima opererende defensie van Losser de oorzaak van een tegentreffer. De ingebrachte hoekschop kon volledig ongehinderd door een speler van Reutum worden ingekopt.
Een tweede dreun voor de thuisploeg, die nog meer kracht werd bijgezet nadat een vrije trap op de rand van het 16-meter gebied van Losser in het voordeel van Losser (!) pardoes werd ingespeeld naar een tegenstander die vervolgens dankbaar gebruik maakte van het cadeautje en Reutums derde treffer liet aantekenen. Daarmee was de gifbeker voor Losser echter nog niet leeg. Tot overmaat van ramp moest aanvoerder Tim Damhuis met een directe rode kaart van het veld nadat Tim de bal in een reflex met de hand wegsloeg om te voorkomen dat een speler van Reutum een vrije doorgang naar het doel van Losser kreeg. Een terechte rode kaart overigens.
De wedstrijd stond hiermee volledig op zijn kop. Toch richtte de thuisploeg zich nog een keer op. Het wegvallen van de beide centrale verdedigers Tim Damhuis en Ramon Kuipers (blessure) werd opgevangen door het inbrengen van Marcus Oran die ’s ochtends zijn wedstrijd nog in het tweede elftal had afgewerkt. De als centrumspits van start gegane Koen Stegge werd naar achteren gedirigeerd en zijn plaats in de spits werk ingenomen door jeugdspeler Bhodi Gering die de moe gestreden Yorick Tijhuis verving.. Voor middenvelder Huub Luijerink werd “good old” Ron Naafs ingebracht. Laatstgenoemde gaf daarmee op een voorbeeldige en intensieve wijze blijk van zijn betrokkenheid bij de club! De thuisploeg gaf nog een keer gas. Dat resulteerde zowaar in de aansluitingstreffer. Losser ging op jacht naar meer. Hoewel de krachten geleidelijk uit de lichamen verdwenen en door de man minder-situatie veel ruimte werd weggegeven, bleef een vierde treffer mede door goed keeperswerk van Erik Scheffer uit van Reutum. Sterker nog, een prachtige aan aanval over de rechterkant kwam voor de voeten van Bhodi Gering die zijn inzet in de handen van de keeper zag verdwijnen. Een gelijkspel was het minimale waar de thuisploeg recht op zou hebben gehad, maar het was de oranjehemden niet gegund.

Om dit verslag met een cliché af te sluiten; hier kan Losser mee verder. Zeker waar het gaat om de manier waarop er deze middag gespeeld werd, zowel bij balbezit als zeker bij balbezit tegenstander. Er werd voor elke meter gestreden en dat is in Losser wel eens anders geweest. Mooi om te zien. Met nog 10 wedstrijden voor de boeg zullen er uiteraard wel punten moeten worden gehaald wil Losser ook volgend seizoen in de derde klas blijven spelen. Voorafgaand aan dit seizoen was dat het ultieme doel en dat is het nog steeds. Punt van zorg is en blijft de persoonlijke fouten. Die moeten er meer uit gehaald worden.
Komende zondag wacht Losser opnieuw een thuiswedstrijd en komt WVV ’34 uit Hengevelde op bezoek. In de heenwedstrijd werd tegen de Wegdammers een verdienstelijk gelijkspel behaald.