Losser 1 – DSVD 1: 0-1

“Zwarte zondag” voor Losser

Losser heeft afgelopen zondag geen goed vervolg kunnen geven aan de prima prestatie van vorige week. In de belangrijke thuiswedstrijd tegen DSVD uit Deurningen moesten de Lossernaren uiteindelijk met 1-0 het onderspit delven.

Het leed voor de thuisploeg werd verdubbeld door het uitvallen van spits Lex Zwijnenberg. De jeugdige aanvaller verdraaide na een half uur spelen zijn knie en moest met een brancard van het veld gedragen worden. Het bizarre hierbij is dat Lex net weer terug is van een zware kruisbandblessure.

Waar iedereen dacht en hoopte dat Losser na de driepunter van vorige week de wedstrijd de tegenstander van vanmiddag met veel vertrouwen tegemoet zou treden, kwam bedrogen uit. In het eerste gedeelte van de wedstrijd waren het de gasten die het spel dicteerden. Tot ruim halverwege de eerste helft kwam Losser er niet aan te pas. Dat had met de tegenstander te maken, maar zeker ook met de veel te afwachtende houding die de gastheren innamen. Het kort op de man dekken zoals dat vorige week tegen Sportlust Glanerbrug werd uitgevoerd, ontbrak in die fase nadrukkelijk. Voeg daarbij de onnauwkeurigheid in de passing, vaak zijn beide onderdelen van het voetbalspelletje onlosmakelijk aan elkaar verbonden, en de verklaring voor het onherkenbare Losser is gevonden. Wel moet gezegd worden dat de ploeg van Niki Leferink zich in de sterke openingsfase geen enkele kans wist te creëren.

Gaande weg kreeg de thuisploeg het besef dat er uit een ander vaatje moest worden getapt. Er werd meer naar voren gespeeld en geleidelijk nam Losser meer het initiatief. Dat leidde nog voor rust tot 2 grote kansen voor de thuisploeg. Eerst was het Sander van der Meer die zijn ploeg verzuimde op voorsprong te zetten en vlak voor de rust was het dezelfde Sander van der Meer die prima werd vrijgespeeld en een vrije doorgang had naar het doel van de gasten. Zijn voorzet/schot vloog voorlangs het doel en werd op een haar na gemist door Luc Stockmann, dezelfde Stockmann die de plaats van de ongelukkige Lex Zwijnenberg had ingenomen.

Na de thee waren het de gasten die het initiatief namen. Hoewel dit maar van korte duur was, leidde het wel tot de voorsprong. Een prachtig ingesneden schot vanaf de linkerkant verdween onhoudbaar voor doelman Martijn Ensink in de bovenhoek. Losser moest in de achtervolging.

Gezegd moet worden dat de oranjehemden de schroom van het vlakke begin van zich afgooiden en met veel inzet en bij vlagen prima veldspel de tegenstander niet meer in haar spel liet komen. DSVD beperkte zich tot tegenhouden en deed dat met overgave. De fysiek sterke Deurningers barricadeerden de ruimte voor hun doel en het was voor de thuisploeg lastig om een gaatje te vinden. Ondanks het grote overwicht en daarmee vele balbezit, leidde dat niet tot grote kansen. Opportunistich spel was gezien de lengte achterin bij de gasten tot mislukken gedoemd, als gevolg waarvan de thuisploeg het veelal zocht via de zijkanten of korte combinaties door het centrum. Te weinig werd er van afstand geschoten. Dat deed Issy Wevers een keer. Waar menigeen dacht dat de uithaal van Issy het doel trof, verdween deze rakelings over het doel. Alle goede bedoelingen ten spijt, Losser werd niet beloond voor het overwicht in met name de tweede helft. Ook het inbrengen van Koen Stegge, als extra pits, en Jeroen Scheffer leidde niet tot gewenste effect. Met enige precisie en overleg hadden de gasten aan het eind van de wedstrijd de voorsprong nog kunnen uitbouwen. Met de geboden ruimte werd echter slordig omgesprongen.

Losser kan de wonden likken. De verwachtingen waren voorafgaand aan deze wedstrijd hoog gespannen. Helaas kon de ploeg hieraan niet voldoen. Voeg daaraan toe het verlies van Lex Zwijnenberg en met recht kan gesproken worden over een vervelende zondag.

Lichtpunt is de drive en wil om tot een goed resultaat te komen, althans in een groot deel van de wedstrijd. Deze lijn zal de thuisploeg moeten doortrekken. Dat het in deze ploeg zit heeft de voorgaande wedstrijden bewezen. Met name tegen Reunie en Sportlust Glanerbrug liet Losser zich in dat opzicht van haar goede kant zien. Laat dat de opmaat zijn naar de eindfase van deze competitie. Bij elkaar blijven is het motto, saamhorigheid de basis.

Komende zondag wacht de jongkies van Losser een nieuwe krachtproef. Het sterke Avanti Wilskracht uit de Glanerbrug komt dan naar Losser. Opnieuw een thuisduel dus.