Losser neemt punt mee uit Hengevelde

Voor Losser stond afgelopen zondag opnieuw een lastige uitwedstrijd op het programma. Na de verrassende winst vorige week in en tegen Reutum, moest Losser deze middag in Hengevelde genoegen nemen met een gelijkspel tegen het sterk gestarte WVV ’34. Een punt waarmee de Lossernaren tevreden konden zijn.

Op het mooie sportpark Rupertserve waren het de gastheren die na de eerste balwenteling het initiatief namen. Losser, waar Luc Stockmann vanwege een blessure ontbrak, werd op eigen helft terug gedrongen en moest gedurende de eerste 10 minuten alle zeilen bijzetten om overeind te blijven. Dat deed het overigens met verve want ondanks dat het meeste balbezit voor de thuisploeg was, creëerde de ploeg van trainer Roy Workel het geen uitgespeelde kansen. Losser kroop gaande weg steeds meer uit haar schulp en er ontspon zich in het restant van het eerste bedrijf een open wedstrijd. De gasten trokken meer ten aanval hetgeen na 15 minuten spelen resulteerde in een voorsprong. Een scherp aangesneden hoekschop van Sander van der Meer kwam voor de voeten van Koen Stegge die zijn inzet vervolgens achter de doelman van de thuisploeg zag verdwijnen. Amper 5 minuten later leek centrumspits Ruben Bonte de voorsprong van zijn ploeg te verdubbelen. Een prima aanval belandde bij de ook vanmiddag weer hard werkende Bonte die zijn uithaal langs de kansloze doelman jammerlijk tegen de paal zag eindigen.
Onnodig balverlies op het middenveld leidde de gelijkmaker in. De linkerspits van de thuisploeg wist met de hem geboden buitenkans wel raad. Het spel golfde op en neer en als een duvel uit een klein doosje was daar de met afstand kleinste man op het veld Yorick Tijhuis die de aandacht opeiste. Vlak voor rust leidde goed druk zetten op het middenveld tot balbezit van Losser en via meerdere schijven kwam de bal voor de voeten van Tijhuis die zijn krachtige uithaal in de kruising zag belanden.

Na de rust waren het de Wegdammers (WVV staat voor Wegdamse voetbalvereniging) die het initiatief volledig naar zich toe trokken. Losser kwam onder druk te staan en was, in tegenstelling tot de eerste helft, gedurende een klein half uur niet in staat de bal in de ploeg te houden. Hoewel het overwicht van de gastheren ook in deze fase in beginsel niet in doelrijpe kansen resulteerde, was het na een uur spelen toch raak. In een onoverzichtelijke situatie was het de centrumspits van WVV die de bal het beslissende tikje gaf en de prima keepende Erik Scheffer kansloos liet. Kort na de gelijkmaker leek WVV op voorsprong te komen. Het was dezelfde spits die de hem geboden kans door toedoen van Erik Scheffer niet wist te verzilveren.
Daarmee verdween ook het overwicht van de thuisploeg. Losser, waar de moe gestreden Huub Luijerink en Stijn Korfage plaats hadden gemaakt voor Thijs Volker en Merijn van Huizen, nam meer initiatief. WVV nam zichtbaar risico en met name via de rechterkant maakte Losser goed gebruik van de geboden ruimte. Zo kwam Thijs Volker als gelegenheidsrechterspits een aantal keren goed door en bracht de 16-jarige Merijn van Huizen op het middenveld iets meer rust in het spel van Losser. De voor Yorick Tijhuis in het veld gekomen jeugdspeler Bodhi Gering verscheen zonder resultaat vlak voor tijd nog een keer dreigend in de 16 meter van de gastheren waarna ook de naar links uitgeweken Ruben Bonte zijn inzet niet kon verzilveren. De beste kans in de slotfase kreeg good old Sander van der Meer. De frêle middenvelder mocht diep in blessuretijd op de rand van het strafschopgebied aanleggen voor een vrije trap. De doelman van WVV wist de inzet van Sander echter te pareren waarna de uitstekend leidende scheidsrechter Reuvers het welletjes vond.

Met het eindresultaat mag Losser tevreden zijn. Behalve dat het een punt mag bijschrijven, mag ook gezegd worden dat iedereen van deze jonge ploeg steeds meer het besef krijgt dat het nog meer als vorig seizoen als team de punten bij elkaar moet voetballen. Deze selectie herbergt zeker ook de nodige individuele kwaliteiten. Dat blijkt uit de periodes in wedstrijden, vorige week in Reutum meer dan vanmiddag in Hengevelde, waarin het met combinatievoetbal mee kan met de tegenstanders. Echter met het vertrek van Issy Wevers verdwenen ook 18 doelpunten, waarbij vanmiddag en ook een groot deel van de wedstrijd tegen Reutum, ook nog eens Luc Stockmann afwezig was die met zijn doelpunten en assists van waarde is voor zijn ploeg.
Het is mooi om te zien hoe er gestreden wordt en zoals gezegd in gedeeltes van wedstrijden ook prima gespeeld wordt. Losser zal tegen bijna elke tegenstander op de meeste posities in fysiek opzicht onderliggend zijn. Toch zullen de duels aangegaan en gewonnen moeten worden en zal iedereen, niemand uitgezonderd constant “onderweg” moeten zijn. En dat laatste gebeurt steeds meer. Mooi om te zien.

Komende zondag wacht Losser een thuiswedstrijd. Het naar de derde klasse gepromoveerde RSC uit Rossum is de tegenstander.
Voorbeschouwing volgt.