Losser in voorbereiding op het nieuwe seizoen

De eerste selectie van KVV Losser is op 6 augustus begonnen aan de voorbereiding op het komend voetbalseizoen. Hoewel het nog steeds een komen en gaan is van vakantievierende spelers, begint de groep geleidelijk aan compleet te worden.

Qua samenstelling wijkt de groep niet of nauwelijks af van de groep van afgelopen seizoen. Een aderlating is uiteraard het vertrek van topscorer Issy Wevers naar Quick ’20. Met het doorstromen van (eigen!) jeugdspelers zal de toch al jonge groep dit verlies moeten zien op te vangen.

De eerste oefenwedstrijden werden afgewerkt op het eigen Regio-toernooi. Na drie gelijke spelen in de poule werd uiteindelijk een vijfde plaats behaald na een krappe overwinning op Overdinkel. De eerste volledige wedstrijd werd afgelopen vrijdag gespeeld tegen het uit de eerste klas gedegradeerde BWO uit Hengelo. In een gelijk opgaande wedstrijd was het Losser dat als winnaar van het veld stapte (3-0). De doelpuntenmakers waren Ruben Bonte, Ruben Bos en Sander van der Meer. Veel belangrijker dan de winst was het bij vlagen prima veldspel dat Losser op de mat legde. Natuurlijk ging er ook het nodige mis en is nog niet iedereen volledig wedstrijdfit. Dat laatste geldt met name voor de grootste pechvogel van het afgelopen seizoen, centrumspits Lex Zwijnenberg. Lex leek na een zware knieoperatie weer op de goede weg terug maar het noodlot sloeg aan het eind van het seizoen weer toe.

De komende weken staan in het teken van fit(ter) worden en het spelen bekerwedstrijden voordat op zondag 22 september de competitie van start gaat. Voorafgaand aan de poulewedstrijden in datzelfde bekertoernooi wordt op dinsdagavond (27 augustus) om 20.00 uur in Losser nog een oefenwedstrijd tegen Juliana ’32 uit Hengelo afgewerkt. De ploeg van trainer Stijn Kistemaker degradeerde afgelopen seizoen uit de derde klasse zaterdag. Met de komst van een zestal nieuwe spelers van stadgenoot BWO, wil de ploeg het verloren gegane terrein zo snel mogelijk weer veroveren.