Terechte nederlaag Losser

Voor Losser stond zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Gol uit Groenlo op het programma. De ambitieuze Grollenaren trokken uiteindelijk met een 2-0 overwinning aan het langste eind. En dat was gezien het spelbeeld gedurende 90 minuten terecht.

Ten opzichte van de voorgaande weken trad Losser met 1 wijziging in de basiself aan. Voor de geblesseerde Koen Stegge speelde Huub Luijerink op de linsback positie.

De beginfase as duidelijk voor de gasten. Losser moest het balbezit veelal aan de gasten laten. Dat leverde ook de nodige mogelijkheden op. Met name via de snelle zijkanten was Grol gevaarlijk. Zo hadden Ingmar Unkand en Huub Luijerink  de handen vol aan hun directe tegenstanders en konden niet verhinderen dat de gevaarlijk ingebrachte voorzetten zorgden voor een aantal hachelijke situaties voor het doel van Erik Scheffer. Met een aantal goede reddingen en het ontbreken aan de nodige precisie bij de koploper, leverde dat voor de gastheren geen schade op . Losser kroop geleidelijk aan wat meer uit haar schulp en deelde ook een paar speldenprikken uit. Dat resulteerde vlak voor rust zelfs bijna in een voorsprong. Het was Sander van der Meer die goed druk zette op zijn tegenstander waardoor Luc Stockmann een vrije doorgang kreeg naar het doel van Grol.   Met behulp van een van de verdedigers van Grol wisten de gasten een achterstand te voorkomen.

Na de hervatting sloeg het noodlot voor de thuisploeg al binnen 3 minuten toe. Niet voor het eerst in deze competitie scoorde ook nu de tegenstander uit een spelhervatting. Een hoog ingebrachte bal belandde bij de tweede paal waar een geheel vrij staande speler met een blauw shirt aan de hoek voor het uitzoeken had en Erik Scheffer vervolgens kansloos liet. Losser was zichtbaar van slag maar moest in de achtervolging. Daar kwam in het gedeelte van het tweede bedrijf niet veel van terecht. Niet dat de wil er niet was maar in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden kwam Losser niet echt in haar spel. Dat heeft natuurlijk te maken met de kracht van de tegenstander – aan alles was te merken en te zien dat Grol de wedstrijd wilde winnen – maar de thuisploeg toonde veel minder de passie dan in eerdere wedstrijden in deze competitie. Dat vertaalde zich vervolgens ook in balbezit. Er zaten deze middag te veel slordigheden in het spel van de thuisploeg. Een van deze slordige inspeelballen leidde indirect tot een strafschop voor Grol. Te laat ingrijpen in de 16 meter liet de scheidsrechter geen andere keuzen dan de bal op de stip te leggen.  Tot opluchting van de Lossernaren belandde de slap ingeschoten bal naast het doel van Erik Scheffer. Vlak voor de strafschop liet e thuisploeg nog een 100% mogelijkheid op de gelijkmaker liggen. Het was opnieuw Luc Stockmann die oog in oog met de keeper zijn inzet opnieuw zag gestopt. Niet veel later leidde opnieuw te laat ingrijpen door de verdediging van Losser tot  balverlies  waarna een van de voorwaartsen van Grol met deze buitenkans wel raad wist. 

Losser stond voor de onmogelijke opgave de opgelopen achterstand nog goed te maken. Ondanks een korte opleving en een doelrijpe kans voor aanvoerder Tim Damhuis, waarbij de doelman van Grol opnieuw de sta inde weg was, was Losser niet in staat het tij nog te keren. Voor Losser maakten de jeugdspelers Bhodi Gering, Merijn van Huize en Elijah Wunnink nog hun opwachting met de toevoeging dat laatstgenoemde zijn eerste minuten voor Losser 1 maakte.  

Een al met al terechte nederlaag voor de Losser dat daarmee in de dicht bevolkte middenmoot is terecht gekomen.

Voor de oranjehemden is het zaak het goede spel en dito beleving van de eerste wedstrijden weer op te pakken. Te beginnen komende zondag in Almelo tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde Luctor et Emergo. Aanvang 14.00 uur.

Voorbeschouwing volgt later deze week.