Saasveldia 1 – Losser 1: 2-4

Losser houdt na winst zicht op rechtstreekse handhaving.

Na de tweede achtereenvolgende uitoverwinningen heeft Losser zich weer nadrukkelijk gemengd in de strijd om rechtstreeks klassenbehoud. Nadat eerst vorige week DSVD aan de zegekar werd gebonden, waren de Lossernaren afgelopen zondag te sterk voor het in vorm zijnde Saasveldia.

Door deze nieuwe driepunter houden de oranjehemden zicht op plek 11, de plek die recht geeft op rechtstreekse handhaving in de zware derde klasse A.

Gemakkelijk ging het allerminst in het zonnige Saasveld. De thuisploeg, die vrijuit kon spelen, liet vanaf het begin zien dat het over een sterk elftal beschikt en vol voor de overwinning wilde gaan. En zo hoort het.

Losser moest het eerste gedeelte van de wedstrijd het initiatief aan de gastheren laten. Dat leidde na een paar minuten tot een goede kans die gelukkig voor Losser niet benut werd. Ondanks het overwicht wist Losser stand te houden en kon de thuisploeg, ondanks een aantal prima kansen, van scoren worden afgehouden. Ook Losser wist in deze fase een aantal kansen te creëren. Zo kwam Yorick Tijhuis twee keer binnen de 16-meter in een vrije schietpositie. De kleinste man van het veld vond echter twee keer de doelman op zijn weg. Net toen Losser enige grip op de wedstrijd begon te krijgen, sloeg Saasveldia toe.

Een snel uitgevoerde aanval via het middenveld bracht de spits van Saasveldia vrij voor het doel van Erik Scheffer die de inzet van de spits kansloos in zijn doel zag verdwijnen. Een op dat moment terechte voorsprong voor de gastheren.

Losser toonde echter veerkracht. De jonge ploeg gooide alle schroom van zich af en toonde zich in het vervolg van het eerste bedrijf gelijkwaardig aan Saasveldia. De thuisploeg bleef wat gemakkelijker combineren maar mede doordat Losser wat meer naar voren ging spelen werden de ruimtes met name op het middenveld kleiner. Losser kwam mede daardoor korter op de behendige middenvelders van de gastheren te spelen en wist ook meer aan de bal te komen. Net als tegen DSVD liet de ploeg zien tot prima combinatiespel in staat te zijn. Dat leidde na een half uur spelen tot de gelijkmaker. Een mooie combinatie tussen Koen Stegge en Issy Wevers bereikte uiteindelijk centrumspits Ruben Bonte. Laatstgenoemde wist de scherp aangesneden voorzet van Koen op de juiste waarde in te schatten en liet zijn eerste treffer van de middag aantekenen. De vreugde bij Losser was echter van korte duur. Knullig en onnodig balverlies op het middenveld leidde tot de tweede treffer en daarmee de voorsprong van de thuisploeg in. Een domper voor Losser dat zich zelf met veel overgave in de wedstrijd had “geknokt” en met een katterig gevoel de kleedkamer in ging.

In de verplichte pauze was al merkbaar dat Losser niet bij de pakken ging neerzitten. Hoewel de eerste 10 minuten na de hervatting nog wat stroef verliepen voor de Lossernaren en de thuisploeg de touwtjes nog in handen had, hoe anders was dat na een klein uur spelen. Bij Losser drong zichtbaar het besef door dat alleen winst de ploeg nog in de race hield om de nacompetitie te ontlopen. Het rechtte haar rug. Niemand uitgezonderd werd er voor elke meter gestreden en lieten de Lossernaren wederom zien dat het in staat is om gelijke tred te kunnen houden met een sterke tegenstander als Saasveldia. De opkomende dadendrang resulteerde in de gelijkmaker. Het was wederom Ruben Bonte die zijn prima wedstrijd bekroonde met zijn en Lossers tweede treffer. De gasten roken meer en gingen op jacht naar de voorsprong. Met nog een klein half uur te spelen golfde het spel op en neer waarbij het nu Losser was die meer van het spel had. Inmiddels had de moe gestreden Yorick Tijhuis plaats gemaakt voor Luc Stockmann. Laatstgenoemde had nagenoeg de hele week met griep in bed gelegen maar liet zich tijdens zijn invalbeurt regelmaat in positieve zin gelden. Dat deed de van een blessure terug gekeerde Sander van der Meer ook. De stylist en met afstand de nestor van de groep, liet zien waarom Losser hem de laatste weken node heeft gemist. Het jagen had succes. Losser werd steeds dreigender. De onvermoeibare Ruben Bonte werd vanuit het steeds sterker opererende middenveld aangespeeld (Tom Schulten) en wurmde zich vervolgens door de verdediging van Saasveldia. In de ogen van de scheidsrechter van dienst werd Ruben tijdens zijn rush vast gehouden met als gevolg een strafschop. Het was Sander van der Meer die de 11-meter onberispelijk binnen schoot en zijn ploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette. Saasveldia zette nog een keer aan en werd het voor de gasten nog billenknijpen. Tot grote kansen leidde de nieuwe dadendrang van de gastheren niet en nadat Issy Wevers in samenspel met Luc Stockmann Losser’s vierde treffer liet aantekenen, was de wedstrijd gespeeld.

Voor Losser kwamen Ruben Bos en Jorrit Veldhuis nog in het veld voor resp. Ruben Bonte en Stijn Korfage.

De tweede achtereenvolgende zege voor Losser was een feit. En onverdiend kan de zege niet genoemd worden. Niet vergeten mag worden dat Saasveldia over een sterke selectie beschikt en op een aantal posities over veel individuele kwaliteiten beschikt.

“Losser leeft nog”, was een veel gehoord geluid na afloop van de wedstrijd. Dat mag gezegd worden. Net zoals tegen DSVD stond er in Saasveld een team. Een team dat voor elkaar wilde werken en daarbij ook in staat is om aan de bal leuke dingen te laten zien.

Veel tijd om van deze belangrijke zege na te genieten is er echter niet. Komende donderdag wacht al weer een nieuwe krachtproef als Avanti Wilskracht naar Losser komt. Zoals eerder gememoreerd is deze wedstrijd ingelast aangezien Avanti in de eerder gespeelde wedstrijd tegen Losser een speler zou hebben opgesteld die niet speelgerechtigd was. Een situatie waarin Losser overigens geen enkele rol heeft gespeeld en hiervan ook niet van op de hoogte was.

Een geduchte tegenstander die afgelopen zaterdag geen spaan heel hield van Sportlust Glanerbrug (1-7).

Op sportpark Brilmansdennen wordt komende donderdag om 19.30 uur afgetrapt.