Nijpend tekort aan jeugdscheidsrechters (niet op te lossen zonder inzet van ouders)

Evenals vorig jaar moeten we constateren dat het een onmogelijke opgave wordt om voor alle jeugdwedstrijden scheidsrechters aanwezig te hebben als we niet een grotere vijver potentiële scheidsrechters weten te realiseren. In het voorjaar hebben we succesvol een eerste verplichte scheidsrechterscursus (12 deelnemers) gehad voor onder 15-jeugdspelers. We zullen binnenkort weer zo’n cursus starten en direct na de winterstop ook weer een. Daarmee hopen we op termijn het probleem bij de wedstrijden op een half veld, zonder extra inzet van ouders, te kunnen oplossen met eigen jeugdleden.

Ouders zullen we wel nodig hebben/houden om het voor de wedstrijden op het grote veld te kunnen regelen. Via de leiders zal er een inventarisatie gestart worden onder de ouders om te bezien wie bereid zijn om één of enkele keren per jaar een wedstrijd te fluiten.

Uiteraard is iedereen die wil fluiten op de zaterdag meer dan welkom, dus als U iemand weet of eigenlijk best zelf wil, meldt dit dan bij JB@kvvlosser.nl

Met bovenstaande in het achterhoofd zijn we extra blij met alle jeugdleden en scheidsrechters die wij al wel tot onze beschikking hebben en vragen wij iedereen nog eens extra om ook zuinig te zijn op onze scheidsrechters en ze het respect te geven dat ze verdienen en dat er ook voor zorgt dat ze de volgende keer weer met plezier een wedstrijd komen fluiten.

Het Jeugdbestuur