Losser wint eerste bekerduel

Losser heeft de eerste poulewedstrijd in het bekertoernooi in winst weten om te zetten. In het Gelders Meddo wonnen de Lossernaren verdiend met 2-4.

De wedstrijd werd op dinsdagavond afgewerkt aangezien er het afgelopen weekend allerlei festiviteiten in het kerkdorp van de gemeente Winterswijk plaatsvonden.

Zonder de geschorste Sander van der Meer waren de gasten in de beginfase waren niet goed bij de les. Na amper 2 minuten kon de net van vakantie terug gekeerde doelman Erik Scheffer de ogenschijnlijk houdbare bal al uit het net halen. De chaotische aanloop naar deze wedstrijd leek zijn tol een paar minuten later opnieuw te eisen maar het was dezelfde doelman die zijn ploeg voor een grotere achterstand behoedde.

Losser herpakte zich gaandeweg en nam de regie in handen. Het naar de vierde klasse gepromoveerde Meddo, dat onlangs derde klasser Borne nog met 6-1 klop gaf, werd steeds verder terug gedrongen en beperkte zich in hoofdzaak tot tegen houden waarbij de snel uitgevoerde counters niet van gevaar ontbloot bleven. Het meeste gevaar bij de gasten moest in het eerste bedrijf vooral komen van de deze avond ongrijpbare Luc Stockmann. Luc zorgde voor veel dreiging en was een plaag voor zijn directe tegenstander. Ondanks het veldoverwicht wist Losser zich niet veel doelrijpe kansen te creƫren. De (kleine) keeper van de sympathieke gastheren werd te weinig op de proef gesteld zodat de stand van 1-0 tot aan de rust bleef.

Bij Losser bleven Jorrit Veldhuis en Yorick Tijhuis in de kleedkamer en namen Huub Luijerink en Thijs Volker hun plaatsen in. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde niet of nauwelijks. Losser ging op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er na ruim 20 minuten spelen. Het was Luc Stockmann die een prima assist van Thijs Volker langs de doelman schoof. Tien minuten was het centrumspits Ruben Bonte die niet zelfzuchtig was en de bal terug legde op middenvelder Tom Schulten die de bal beheerst in de verste hoek schoof. Losser bleef ook na de voorsprong veel energie in de wedstrijd stoppen en wist via twee doelpunten van Ruben Bonte verder uit te lopen. In de laatste actie van de wedstrijd scoorde de thuisploeg nog als gevolg waarvan de eindstand op 2-4 werd bepaald.

Komende zondag speelt haar tweede bekerwedstrijd thuis tegen Overdinkel. Op sportpark Brilmansdennen wordt om 14.00 uur afgetrapt.