Losser nipt onderuit.

Losser heeft de negatieve reeks van twee achtereenvolgende nederlagen afgelopen zondag in Almelo niet kunnen doorbreken. Tegen Luctor et Emergo konden de Lossernaren de vroeg in de wedstrijd opgelopen achterstand niet meer goedmaken.

De gasten begonnen de wedstrijd met dezelfde basiself dan vorige week tegen koploper Grol. Koen Stegge was nog niet voldoende hersteld waardoor Huub Luijerink opnieuw zijn plek innam. Gedurende de eerste 20 minuten golfde het spel op en neer. Beide ploegen creëerden een aantal kansen zonder dat dat resultaat leidde. Voor Losser waren zowel Thijs Volker als Luc Stockmann dreigend en stuitte laatstgenoemde tot twee keer toe op de doelman van de thuisploeg.

In de 20-ste minuut sloeg het noodlot voor Losser toe. Een op het oog ongevaarlijke inzet van de spits van Luctor verdween plots achter doelman Erik Scheffer in het doel. Losser moest, zoals vaker dit seizoen, in de achtervolging. En in tegenstelling tot eerdere wedstrijden ging dat de oranjehemden niet goed af. De achterstand hakte er behoorlijk in bij Losser en van het prima veldspel in de beginfase was niet veel meer te zien. Dat was tevens de verdienste van de tegenstander. Met veel beweging en drive legde Luctor Losser haar wil op. De gasten hadden geen antwoord op het dwingende spel van Luctor en wisten om die reden voor rust geen kansen meer af te dwingen. Dat lukte de gastheren voor de thee ook niet meer waardoor met een marge van 1 doelpunt in het voordeel van de thuisploeg de kleedkamers werden opgezocht.

Alle goede voornemens die in de rust in de kleedkamer van Losser werden besproken en uitgesproken ten spijt, het wedstrijdbeeld van de het laatste gedeelte van de eerste veranderde niet. Het waren de gastheren die Losser de duimschroeven nog verder aandraaiden. Het overwicht van Luctor resulteerde in een aantal grote doelkansen die vooral door onnauwkeurigheid van de voorwaartsen werden gemist. Losser bleef zodoende in leven” en mocht blijven op een resultaat. Nadat bij de gasten drie wissels werden doorgevoerd, voor Tom Schulten, Huub Luijerink en Thijs Volker kwamen Bhodi Gering, Thom Rheynsdorff en Ruben Bos in het veld, kreeg Losser wat meer grip op de wedstrijd. En dat leek 5 minuten voor tijd zelfs zijn vruchten af te werpen. Luc Stockmann werd aan de zijlijn aangespeeld en liet vervolgens met een prima passeractie twee spelers achter zich. Net toen Luc wilde uithalen stak de assistent-scheidsrechter zijn vlag in de lucht. De reden van deze actie is nog steeds niemand duidelijk. Op hetzelfde moment zag Luc zijn schot onhoudbaar voor de doelman van de thuisploeg in de bovenhoek verdwijnen. Tot verbijstering van iedereen bij Losser ging de overigens prima leidende leidsman mee in het vlagsignaal van zijn assist en keurde de glaszuivere treffer van Stockmann af. Een gelijkspel zou gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd en het aantal kansen dat de thuisploeg onbenut liet, niet terecht zijn geweest. Echter in het voetbal wint niet altijd de ploeg die er het meeste recht op heeft.

Losser kan de wonden likken en zich de komende week beraden over de wijze waarop de ploeg het tij weer kan keren. In de eerste wedstrijden van deze nog prille competitie heeft Losser laten zien met de meeste ploegen mee te kunnen. Het verval in de laatste drie wedstrijden is echter met name in verdedigend opzicht te groot. Genoeg werk aan de winkel dus voor de technische staf en de spelersgroep.

Komende zondag wacht de derby tegen Avanti Wilskracht uit Glanerbrug.

Voorbeschouwing volgt later deze week.