LSV 1 – Losser 1: 2-1

Losser op de valreep onderuit.

Het is Losser niet gelukt om de aansluiting bij de veilige plek 11 te realiseren. In een rechtstreekse confrontatie met concurrent LSV moesten de Lossernaren in de laatste minuut het hoofd buigen (1-2). En dat was een hard gelach voor de oranjehemden.

De ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen paasmaandag tegen NEO op een aantal posities gewijzigde formatie, liet donderdagavond in Lonneker zien het geloof in een goede afloop nog steeds te hebben. Met name in de eerste helft speelden de gasten een prima wedstrijd. Met veel passie en drive, waar het in het dit seizoen te vaak aan ontbrak, gekoppeld aan bij vlagen verzorgd voetbal (dat gaat vaak samen…), legde het de thuisploeg de wil op. Vanaf de eerste minuut nam Losser het initiatief en zorgde het voor veel dreiging. De fysiek sterke gastheren moesten hun meerdere in Losser erkennen. Ondanks een aantal goede mogelijkheden drukten de geplaagde gasten het overwicht pas na ruim een half uur spelen in een voorsprong uit. Nadat de mee naar gekomen aanvoerder Tim Damhuis in de 16 meter werd gehaakt, was het Issy Wevers die de terecht toegekende strafschot onberispelijk binnen schoot. Het was dat met name de voor dreiging zorgende Luc Stockmann het vizier niet op scherp had staan, anders was de marge groter geweest. Beide ploegen gingen met een 1-0 voorsprong voor Losser de kleedkamers in.

Een voorsprong die tot verrassing en verdriet van de ook nu weer in grote getale meegereisde supporters uit Losser binnen drie minuten na de hervatting weer teniet gedaan werd. Een onoplettendheid op het middenveld, dat in het eerste bedrijf uitstekend op dreef was, leidde tot een vrije doorgang van een van de spelers van LSV die met dit buitenkansje wel raad wist. Keeper Erik Scheffer werd kansloos gelaten. De wedstrijd stond daarmee op zijn kop. Hoewel het niet zo was dat LSV na de gelijkmaker de regie volledig over nam, het zichtbaar aangeslagen Losser moest gedurende een fase van 15 minuten een pas op de plaats maken. De wedstrijd werd gaandeweg gelijkwaardig. Zonder dat er door beide ploegen (grote) kansen werden gecreëerd, bleef de wedstrijd spannend en boeiend. Losser zette nog een aantal keren aan maar moest daarbij ook alert blijven op een snelle tegenstoot van de gastheren. Toch sloeg het noodlot zoals vaker dit seizoen toe voor de jonge Losserse brigade. In de slotminuut werden twee achtereenvolgende hoekschoppen Losser fataal. Hoewel de bal uit de laatste corner nog wel kon worden weggewerkt, kwam de bal voor de voeten van een van de spelers van de thuisploeg die er vervolgens met een zondagsschot voor zorgde dat zijn ploeg alsnog de drie punten in Lonneker hield.

Zoals gezegd een hard gelach voor Losser dat gezien de getoonde inzet en beleving en het prima spel in met name het eerste bedrijf minimaal een gelijkspel had verdiend. Maar, om er maar eens een cliché uit te gooien, hier kan Losser mee verder.

De manier waarop de ploeg zich vanavond presenteerde en, vooral, voor elkaar en elke meter wilde werken, biedt perspectief voor de komende weken.

Er resteren Losser nog 4 competitiewedstrijden. Te beginnen komende vrijdagavond 3 mei om 20.00 uur in Deurningen tegen DSVD.

Daarnaast moet er rekening gehouden worden met een verlenging van het seizoen, in de vorm van de nacompetitie voor handhaving. Theoretisch gezien is er nog een kansje om deze nacompetitie te ontlopen. Wat hiervoor in elk geval nodig is, is de volle winst in de nog resterende wedstrijden.

Losser weet dus wat het te doen staat.

Lees hier het verslag gemaakt door LSV.