Losser laat zich de kaas van het brood eten

Losser zit in zwaar weer. Die conclusie kan na de nederlaag in Lonneker tegen LSV wel getrokken worden. Zeker de manier waarop het verlies (1-0) tot stand kwam, baart zorgen.

In de aanloop naar deze voor beide ploegen belangrijke wedstrijd, was het gevoel bij de Lossernaren positief. Dit was ingegeven door de prima wedstrijd die de ploeg, ondanks de nipte en niet verdiende nederlaag, afleverde tegen hoogvlieger Avanti en de  winst afgelopen dinsdag op tweede klasser VOGIDO. Hoe anders was de voorstelling is Lonneker. Het was de thuisploeg die van meet af aan liet zien de drie punten in Lonneker te willen houden. Ten koste van veel. Er werd voor elke meter keihard gestreden en daarop hadden de gasten niet of nauwelijks antwoord. Het fysiek sterke LSV kwam veelal als winnaar uit de duels en wisten met hun opportunistisch spel voor veel dreiging te zorgen. Losser liet het over het algemeen gebeuren. Het slaagde er niet in uit de duels te blijven. Daarvoor is het namelijk nodig om bij balbezit aanspeelbaar te zijn. En aan dat laatste ontbrak het te vaak bij de gasten. Spelers moeten de bal willen hebben, zogeheten “vuile” meters voor teamgenoten willen maken om mede daardoor medespelers in vrije positie te brengen. En daarin is deze ploeg, getuige de afgelopen weken, zeker in staat. In het zonnige Lonneker was daarvan echter geen sprake. De bal werd plichtmatig en vooral slordig rond gespeeld als gevolg waarvan de gastheren hun geliefde fysieke spelletje naar hartenlust konden spelen. Losser stond erbij en keek ernaar. Van enige dreiging voor het doel van LSV was zeker in het eerste bedrijf dan ook nauwelijks sprake. Aan de andere kant was het aan doelman Erik Scheffer van Losser te danken dat er bij rust 0-0 op het scorebord stond (denkbeeldig dan wel te verstaan).

Na de thee veranderde het spelbeeld niet of nauwelijks. Losser probeerde wel wat meer naar voren te spelen maar slaagde daarin mondjesmaat. Aangezien de krachten bij de thuisploeg ook geleidelijk wat wegvloeiden, leek het duel in een gelijkspel te eindigen.

Totdat een van de vele hoog ingebrachte ballen door de verdediging van Losser verkeerd werd ingeschat, niet voor het eerst dit seizoen, en een van de voorwaartsen van LSV volledig vrij werd gelaten. Zijn inzet verdween achter de nu kansloze doelman Scheffer. Losser moest weer eens in de achtervolging. Hoewel dat niet met heel veel overtuiging gebeurde, hetgeen mede ingegeven was door het hechte verdedigingsblok van de thuisploeg, zag het spel van de gasten er in die fase wel wat dreigender uit. Nadat eerste Sander van der Meer zijn inzet na een individuele actie over het doel van zag verdwijnen, was het vervolgens Thom Reynsdorff die na goed doorzetten de bal veroverde en iets te gehaast op doel schoot waar afleggen op de vrijstaande Sander van der Meer een wellicht betere optie was geweest.

Daarmee had Losser haar kruit ook wel verschoten. De gasten mochten van geluk spreken dat de score niet hoger uitviel aangezien LSV onvoldoende gebruik maakte van de geboden ruimte en de hieruit voortvloeiende doelrijpe kansen.

Losser kan de wonden likken. Zoals vanaf deze plaats vaker is gememoreerd, was voorafgaand aan het seizoen bekend dat het gelijk aan afgelopen seizoen ook deze jaargang weer een kwestie van overleven zou worden. De start was veelbelovend en liet deze geplaagde, zeer jeugdige selectie zien over de nodige voetbalkwaliteiten te beschikken. In die fase werd dat gecombineerd met een daarvoor benodigde portie energie die in de wedstrijden werd gestopt. En laat dat laatste nou de angel zijn die geleidelijk aan in deze ploeg aan het verdwijnen is. Iedereen weet wat van hem verwacht wordt, hoe er gespeeld moet worden etc. Waar het echter weer naar toe moet is de wijze waarop hieraan op een goede wijze en met een portie gezonde werklust uitvoering aan gegeven moet worden.

Laat de boodschap voor het vervolg van deze competitie zijn.

Te beginnen komende zondag in Losser tegen BVV Borne. Voorbeschouwing op deze wederom belangrijke wedstrijd volgt later deze week.