Losser 1 – Victoria 1: 1-0

Voor Losser stond afgelopen zondag de belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer laatst, Victoria ’28 uit Enschede op het programma. De Lossernaren trokken uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was de uitslag een magere afspiegeling van het beeld van deze wedstrijd.

Na een aftastend begin door beide ploegen, trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe. Met name via de zijkanten wist Losser een aantal keren dreigend voor het vijandelijk doel te komen. Dit resulteerde na ruim 20 minuten in de openingstreffer. Een mooi opgezette aanval aan de linkerkant bereikte via Koen Stegge en Sander van der Meer linkerspits Issy Wevers. Laatstgenoemde zag zijn inzet nog door de keeper gestopt maar de verder uitblinkende doelman van de gasten kon de bal niet vast houden en het was de attente Ramon Kuipers die de rebound binnen schoot. De gastheren leken bevrijd en gingen op jacht naar meer doelpunten. Kansen op het vergroten van de voorsprong waren voor de rust legio aanwezig. Zeker nadat Victoria ’28 in korte tijd 2 spelers met rood zag vertrekken volgde de ene kans de andere op. Losser maakte prima gebruik van de geboden ruimtes op het veld. De gasten werden volledig onder de voet gelopen en de 100% doelkansen waren niet op de vingers van een hand te tellen. Toch bleven meer doelpunten uit. Ondanks bij vlagen prima veldspel bleef de beloning uit. Dat laatste was het enige smetje op het gebodene in de eerste helft.

Na de thee konden oranjehemden geen vervolg geven aan de prima eerste helft. Ondanks het vele balbezit bleek Losser niet in staat om meer afstand te nemen. Het spel was in tegenstelling tot de eerste helft te stroperig en werd er te weinig gebruik gemaakt van de beide vleugelspitsen Issy Wevers en Yorick Tijhuis. Gevolg was dat het spel van de thuisploeg te voorspelbaar werd waardoor de gasten ondanks de ondertal situatie redelijk gemakkelijk overeind bleven. Balverlies van Losser leidde zelfs, zonder gevolgen, tot een hachelijk moment voor de verder deze middag werkloze doelman Martijn Ensink. Met nog ruim 10 minuten op de klok zette Losser, waar Issy Wevers, Sander van der Meer en Lex Zwijnenberg inmiddels plaats hadden gemaakt voor resp. Luc Stockmann, Huub Luijerink en Berre Brunger, toch nog een keer aan. De kansen die vervolgens werden gecreëerd, werden gelijk aan die van de eerste helft ook nu niet verzilverd.

Op de overwinning van Losser viel niets af dingen. De drie punten bleven in Losser en dat was wat er moest gebeuren. De thuisploeg liet in de eerste helft, ook toen het aantal spelers van beide ploegen nog in evenwicht was, zien dat er wel degelijk drive en voetbal in de ploeg zit. Het was zeker niet altijd even oogstrelend en zal er, zeker gezien het geboden spel in de tweede helft, nog een of twee tandjes bij moeten. Dat besef is er bij deze ploeg maar zal nog meer in de praktijk moeten worden gebracht. Natuurlijk heeft dat ook met vertrouwen te maken. En hoe kweek je beter en meer vertrouwen door een overwinning.
Een betere start in 2019 kon deze ook vanmiddag weer zeer jonge ploeg zich niet wensen.

Voor komende zondag staat Losser een nieuwe krachtmeting te wachten. In Hengevelde treedt het aan tegen WVV ´34. De Hengevelders kennen een voortvarende start in 2019 door in twee wedstrijden de volle buit binnen te halen.