Losser laat het volledig afweten

In het kader van het bekertoernooi stond zondagmiddag in Losser de gemeentelijke derby tussen Losser en Overdinkel op het programma. De gasten uit Overdinkel waren vanaf de eerste minuut de baas op het veld en wonnen dan ook dik verdiend met 0-4.
Een score die gezien de vele kansen die de ploeg van Tim Meijerink kreeg veel hoger had kunnen uitpakken.

Van een wedstrijd was eigenlijk na twee minuten (!) al geen sprake meer. Twee ingebrachte ballen konden door de voorwaartsen van Overdinkel ongehinderd achter doelman Erik Scheffer worden gekopt als gevolg waarvan de gasten tot verbazing van alle aanwezigen comfortabel met 0-2 leidden. De thuisploeg, die tot zondag een prima voorbereiding achter de rug had, kwamen vervolgens geen moment in het spel wat zeker ook een verdienste van de gasten was. Nagenoeg alle duels vielen in het voordeel van Overdinkel uit en van enige lijn in het spel van Losser was niets te ontdekken. Waar de jonge thuisploeg in de voorgaande wedstrijden energiek te werk ging en ook gedisciplineerd in de organisatie speelde, van dat alles was zondagmiddag niets te zien. Losser werd afgetroefd op alle onderdelen van wat het voetbalspel te bieden heeft. Overdinkel, dat beschikt over een prima elftal met een mix van ervaring en jeugd, kon na hartlust combineren en kon zodoende de eindstand uiteindelijk bepalen op 0-4. Zoals gezegd, een meer dan verdiende zege.

Losser kende dus een totale off-day. Dit uiteraard tot teleurstelling van de spelers zelf maar zeker ook van de supporters. Met nog twee weken voorbereiding voor de boeg zal de ploeg van de trainers Gerard Bos en Martijn Ensink alle zeilen moeten bijzetten om deze tik te verwerken. Dat de groep heel jong is en nog zoekende is om bijvoorbeeld het vertrek van topscorer Issy Wevers op te vangen, is mede een verklaring voor het kwetsbare en broze gehalte. Toch zit er wel degelijk muziek in deze groep. De wil is er zeker hoewel deze gisteren niet of nauwelijks zichtbaar was. Daarom is het ook begrijpelijk dat supporters verdrietig en teleurgesteld zijn. De opmerkingen na de wedstrijd in de kantine waren dan ook gepeperd en op zijn plaats.

Losser zal ook dit seizoen niet alle wedstrijden winnen. Toch heeft het eerste deel van de voorbereiding dusdanig veel vertrouwen gegeven dat deze groep meer in huis heeft dan het afgelopen zondag heeft laten zien. Het is aan de groep en uiteraard aan de verantwoordelijken (lees: de hoofdtrainer), om het vertrouwen weer terug te winnen van iedereen die deze mooie club KVV Losser een warm hart toedraagt. Laat dat de ultieme uitdaging zijn!