Losser zet goede reeks voort.

Losser heeft haar tweede in deze nog prille competitie overwinning geboekt. Tegen RSC uit Rossum werd het na een 1-1 ruststand uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg. Een overwinning die verdiend maar zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft qua uitslag geflatteerd was.

Losser begon aarzelend aan de wedstrijd. Het meeste balbezit was zeker in de beginfase voor de gasten. Met name de veel roulerende middenvelders van RSC zorgden bij de gastheren voor de nodige problemen. Voor Losser was het even zoeken naar de juiste balans die na ruim een kwartier spelen gevonden werd. In deze periode was RSC al op voorsprong gekomen. Een ogenschijnlijk houdbare bal werd door doelman Erik Scheffer niet op de juiste hoogte ingeschat als gevolg waarvan de spits zijn inzet verzilverd zag. Een domper voor de Lossernaren die met het nodige zelfvertrouwen uit de twee voorgaande uitwedstrijden aan de start verschenen.

Hoewel de thuisploeg wel wat beter in de wedstrijd kwam en via Thijs Volker na een assist van de prima spelende Sander van der Meer op gelijke hoogte kwam, oogde het spel van de oranjehemden in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden wat stroperig. In balbezit lag het tempo bij de gastheren veelal te laag terwijl er bij balbezit van RSC te veel achteruit gelopen werd. Toch kwam Losser een aantal keren via de zijkanten goed door. Zo wisten Koen Stegge en Sander van der Meer elkaar aan de linkerkant een paar keer goed te vinden en zorgde de voortzetting voor een paar gevaarlijke situaties voor het doel van de gasten. Dreiging kwam er zeker ook van de tegenstander. Met name de lopende mensen vanuit het middenveld van RSC zorgde voor de nodige problemen. De verdediging van Losser gaf echter geen krimp en doelman Erik Scheffer herstelde zich gaandeweg prima van de ongelukkige tegentreffer. Met een 1-1 op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De eerste minuten na de rust hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. Tot dat in de 48-ste de weer van een blessure terug gekeerde Luc Stockmann het op zijn heupen kreeg. Op de hem bekende manier ontdeed Luc zich van een paar tegenstanders en bediende spits Ruben Bonte. De niet geheel fit meer ogende Ruben wist met de hem geboden kans wel raad en bracht zijn ploeg met een geplaatst schot op voorsprong. Amper 4 minuten laten was het wederom Ruben Bonte die van zich deed spreken. Geheel op eigen kracht ontfutselde de centrumspits de bal van de keeper en schoof vervolgens de bal in een leeg doel. En daarmee was de “Bonte-koek” nog niet op. Een kleine 3 minuten na diens tweede treffer kreeg de thuisploeg een vrije trap op pak’m beet 20 meter van het doel. Met een verwoestende uithaal liet Ruben de keeper van de gasten volstrekt kansloos en tekende binnen 7 (!) minuten voor diens derde en Lossers vierde doelpunt.

De wedstrijd was daarmee eigenlijk gespeeld. Losser kreeg vleugels en RSC was zichtbaar aangeslagen en was niet meer in staat het Losser nog lastig te maken. Met de geboden ruimte wist de thuisploeg zich niet altijd even goed raad, anders was de score hoger opgelopen. Lossers vijfde doelpunt was er overigens wel een om door een ringetje te halen. Een mooie aanval over de linkerkant bereikte Koen Stegge die zijn bananenvoorzet op het hoofd van de voor Ruben Bonte in het veld gekomen jeugdspeler Bodhi Gering zag belanden. Diens kopbal verdween onhoudbaar voor de doelman in de verste hoek.

Ondertussen hadden Thijs Volker en Sander van der Meer plaats gemaakt voor Yorick Tijhuis en Huub Luijerink. Aan de stand veranderde niets meer zodat Losser drie punten aan het totaal van 4 kon toevoegen.

Losser kent een prima start van deze competitie. Behalve het van te voren niet verwacht aantal punten van 7 uit 4 gespeelde wedstrijden, laten de Lossernaren zich ook als team steeds meer gelden. Het werken voor elkaar in mindere periodes in wedstrijden dient zich steeds vaker aan. Het besef bij de spelersgroep dat er voor elk punt heel hard gewerkt moet worden, is aanwezig. Ook dat het voetballend gedeelte nog voor verbetering vatbaar is, wordt door dezelfde groep erkend. Er wordt bij vlagen prima gespeeld. Zo ook gisteren, zeker in het tweede bedrijf. Natuurlijk werd dit beïnvloed door de drie gescoorde doelpunten in een kort tijdsbestek. Maar deze doelpunten kwamen niet zomaar uit de lucht vallen. Een verdienste van de hele ploeg. Want laat dat het motto voor het vervolg van de competitie zijn, zeker voor deze zeer jeugdige ploeg: “Samen bereik je veel, alleen kun je veel minder”.

Zondag speelt Losser in Deurningen tegen DSVD. Aanvang 14.00 uur.