Losser 1 – Reutum 1: 3-1

Losser zorgt voor enorme stunt.

Hoewel er nog sprake is van een officieuze status, de kans dat Losser zich gistermiddag na de 3-1 zege op Reutum rechtstreeks gehandhaafd heeft, is bijzonder groot en reëel. En dat mag een klein wonder heten. De Lossernaren wisten in de afgelopen 4 wedstrijden een achterstand van maar liefst 9 (!) punten op Twenthe Goor goed te maken. Doordat Losser alle 4 wedstrijden winnend afsloot en de tricolores uit Goor hun wedstrijden verloren, nemen de oranjehemden de veilige plek 11 in. De voorsprong op Twenthe bedraagt met nog een competitieronde voor de boeg 3 punten. Het verschil in doelsaldo bedraagt 15 in het voordeel van Losser. Daarbij komt dat Twenthe op bezoek gaat bij Eilermark dat bij winst de kampioensvlag kan hijsen. Voor Losser resteert de uitwedstrijd tegen het sterke De Tukkers. De Albergenaren hebben zich al verzekerd van een periodetitel.

Losser begon zichtbaar gespannen aan de wedstrijd. In de wetenschap dat alleen een overwinning telde en in het achterhoofd de uitstekende voorstelling afgelopen donderdagavond tegen Avanti Wilskracht (6-0 winst), leek het alsnog of de thuisploeg te geforceerd op voorsprong wilde komen. De gasten uit Reutum lieten zien niet alleen ter opluistering naar Losser te zijn gekomen en boden de verwachte tegenstand.
Losser wist zich in de beginfase een paar kleine kansjes te creëren, waarbij met name de inzet van Luc Stockmann de gevaarlijkste was. De inzet van Luc kon ternauwernood door de doelman worden tegen gehouden. Ook Reutum liet zich gelden. De snelle voorwaartsen, tevens de sterkste linie van de gasten, zorgden voor de nodige dreiging. Gelijk aan de voorgaande drie wedstrijden gaf de verdediging van de thuisploeg weinig of geen krimp. Na ruim 20 minuten was het Issy Wevers die zijn ploeg aan een voorsprong hielp. Het was Luc Stockmann die Issy bediende en via een mooie individuele actie liet de middenvelder de keeper van Reutum met een diagonaal schot kansloos. Amper 5 minuten later was het opnieuw raak. Centrumspits Ruben Bonte ontdeed zich van twee verdedigers en passeerde de doelman eveneens via een diagonaal schot. Losser leek bevrijd, met de aantekening dat Reutum zich nog niet gewonnen gaf. Met name de voorwaartsen Morskieft en Slaghekke bleven vragen om alertheid van de verdediging van Losser. Kordaat optreden van doelman Erik Scheffer voorkwam vlak voor rust de aansluitingstreffer van de gasten. Ingmar Unland moest zich na 25 minuten noodgedwongen laten vervangen door Jorrit Velthuis

Al vrij snel werd in het tweede bedrijf duidelijk dat de tropische weersomstandigheden hun tol begonnen te eisen. Het redelijk hoge tempo in de eerste helft kon niet meer worden gehaald. Losser was zichtbaar tevreden met de voorsprong terwijl Reutum hier en daar nog wat speldenprikjes uitdeelde zonder tot doelrijpe kansen te komen. Na een uur spelen kwam toch de bevrijdende treffer voor de gastheren. Het was de ook deze middag weer prima op dreef zijnde Sander van der Meer die zijn directe tegenstander op het verkeerde been zette. De scherp aangesneden voorzet van Sander bereikte de inlopende Luc Stockmann die de bal vervolgens met een subtiele voetbeweging achter de kansloze doelman binnen schoot. De Lossernaren waren nauwelijks uitgejuicht of Reutum liet zich gelden. Een hoog ingebrachte voorzet was een gemakkelijke prooi voor een van de spitsen van de gasten die met een kopbal doelman Erik Scheffer het nakijken gaf. Reutum wilde meer en zette nog een keer flink aan. Het was aan doelman Erik Scheffer te danken dat de aansluitingstreffer niet op het scorebord verscheen. In een 1 tegen 1-situatie met de spits van Reutum kwam de jonge doelman als winnaar tevoorschijn.

Bij de thuisploeg hadden Ruben Bonte en Koen Stegge inmiddels plaats gemaakt voor resp. Yorick Tijhuis en Huub Luijerink.

Losser wist stand te houden en trok de overwinning over de streep. De vierde overwinning op rij was een feit. En veel belangrijker, de veilige 11e plek! De vreugdeuitbarsting na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Reuvers was dan ook terecht heel groot.

Een prestatie van formaat. Zonder te veel in superlatieven te spreken, gezegd mag worden dat deze veel geplaagde en overwegend hele jonge selectie zichzelf maar vooral de club en de trouwe aanhang een geweldige dienst heeft bewezen. Waar het 4 weken geleden nog vooral ging was om niet op de 13e maar op plek 12 te eindigen (1 ronde minder in de nacompetitie), daar is met nog 1 wedstrijd voor de boeg sprake van rechtstreekse handhaving Chapeau!!

Voor de laatste competitiewedstrijd reist Losser af naar  Albergen waar De Tukkers de tegenstander is. Aan de thuiswedstrijd willen de Lossernaren liever niet herinnerd worden. Het leed toen een kansloze nederlaag met de aantekening dat de eindstand 0-1 een magere afspiegeling was van de krachtsverhoudingen.

Voor Losser een mooie uitdaging om tegen een sterke ploeg als De Tukkers te laten zien dat de huidige positie een terechte is.

In Albergen wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Lees hier het verslag gemaakt door Reutum.