Losser 1 – NEO 1: 3-8

Losser lijdt kansloze nederlaag

Voor Losser viel er op paasmaandag in de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger NEO geen eer te behalen. De gehavende ploeg van trainer Gerard Bos ging uiteindelijk met ruime cijfers onderuit (3-8).

De Lossernaren, die de beide sterkhouders Tim Damhuis (geschorst) en Sander van der Meer (geblesseerd) node misten en al vroeg in de wedstrijd ook nog de laatste weken prima spelende Luc Stockmann met een teenblessure zagen uitvallen, lieten vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief aan NEO.

De gasten lieten zien over een sterke ploeg te beschikken en hebben voorafgaand aan dit seizoen niet voor niets promotie naar de tweede klas als doel gesteld. Behalve dat de sympathieke Bornenaren over veel voetbalkwaliteiten beschikken, herbergt de ploeg van trainer Jan Willem van Holland tevens veel fysiek vermogen en tonen spelers de bereidheid veel “vuile” meters te maken.

Dat Losser zich hieraan niet kan meten is geen schande. In tegenstelling tot de meeste ploegen in deze zware derde klasse A, is de samenstelling van de huidige selectie nagenoeg nieuw. Voeg daaraan toe de, deels gedwongen, toevoeging van veel jeugdspelers en de huidige klassering is voor een groot deel verklaard.

Zoals gezegd kwam Losser er tegen NEO niet of nauwelijks aan te pas. Toch was het de thuisploeg die de eerste speldenprik uitdeelde. Luc Stockmann wist echter niet te profiteren van een onoplettendheid in de verdediging van NEO. Het overwicht van de gasten werd na 20 minuten uitgedrukt in de verdiende voorsprong. Nadat NEO na ruim een half uur spelen de voorsprong verdubbelde, was het Issy Wevers die zijn ploeg met een van richting veranderd schot de aansluiting bezorgde. Vlak daarvoor liet dezelfde Wevers met een prachtig afstandsschot keeper Peterman kansloos, maar tot opluchting van de naar Quick ’20 vertrekkende doelman belandde de inzet van Issy tegen de binnenkant van de paal. De opleving van Losser was echter van korte duur want nog voor rust bedroeg de marge weer twee doelpunten.

Wat zich binnen 10 minuten na de verplichte rust voltrok was bij het bizarre af. Amper uit de kleedkamer vergrootte NEO de stand naar 1-4 en leek de wedstrijd op dat moment definitief beslist. De jonge Losserse ploeg wierp de schroom van zich af en verkleinde de achterstand binnen 2 minuten tot één doelpunt. Eerst was het de voor Luc Stockmann in het veld gekomen Bob Golbach die op aangeven van Yorick Tijhuis zijn prima invalbeurt bekroonde met een fraaie treffer. Vervolgens was het Stijn Korfage, in de rust de vervanger van de geblesseerde Ramon Kuipers, die zijn  afstandsschot(je) over de grabbelende doelman Peterman in het vijandelijk doel zag verdwijnen. De wedstrijd stond op zijn kop, naar later bleek echter voor korte duur. NEO stelde binnen een tijdsbestek van 2 minuten orde op zaken waarbij met name de vijfde treffer een “paascadeautje” kan worden genoemd.

Het laat zich niet moeilijk raden dat de wedstrijd gespeeld was. Ondanks alle goede wil konden de gastheren het niet voor de derde keer opbrengen de aansluitingstreffer te realiseren. Daarvoor was niet alleen de tegenstander de sterk maar kan het de veredelde jeugdploeg van Losser ook niet aangerekend worden. NEO wist was de vele doelrijpe kansen nog 2 te verzilveren waarbij met name de laatste van uitblinker Max Brunninkhuis een beauty was. Halverwege het tweede bedrijf moest Issy Wevers noodgedwongen nog plaats maken voor Marcus Oran.

Waar Losser voorafgaand aan deze wedstrijd directe handhaving nog in eigen hand had, na deze verliespartij is daarvan geen sprake meer. Rijk rekenen kan, maar de realiteit leert dat er rekening mee moet worden gehouden dat het seizoen nog een vervolg krijgt. Hoe dat eventuele vervolg er uit komt te zien, is wat de oranjehemden nog wel in eigen hand hebben. Plek 12 is namelijk nog binnen handbereik en is niet onbelangrijk. Deze plek betekent namelijk dat deelname aan de nacompetitie in ronde 2 van start gaat en er maximaal 2 wedstrijden voor handhaving worden gespeeld. Daarentegen betekent plek 13 dat er vanaf ronde 1 wordt ingestroomd en er maximaal 3 wedstrijden voor handhaving moeten worden gespeeld.

Voor Losser resteren nog 5 competitiewedstrijden, te beginnen komende donderdag in Lonneker tegen LSV.

Aanvang 20.00 uur.