Losser 1 – Eilermark 1: 0-3

Losser verliest van koploper

Losser is er niet in geslaagd om te stunten tegen lijstaanvoeder Eilermark. In de derde opeenvolgende thuiswedstrijd leed de ploeg van het technisch duo Gerard Bos en Patrick Bakhuis een nieuwe nederlaag.

Tegen het op voorhand sterker geachte Eilermark kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Met gelegenheidsspits Ruben Bonte op de plaats van de tegen Avanti geblesseerd geraakte Sander van der Meer, was de eerste grote kans voor Losser. Na een prachtige steekpass van dezelfde Ruben Bonte op de naar binnen gekomen Luc Stockmann, leek laatstgenoemde zijn ploeg reeds in de derde minuut op voorsprong te zetten. De keeper van de tegenpartij voorkwam dat echter. Amper twee minuten (!) later waren het de gasten die hun eerste kans wel wisten te verzilveren. De naar binnen komende rechterspits zag zijn uithaal achter doelman Martijn Ensink in het doel verdwijnen. Losser moest dus al vroeg in de achtervolging en dat tegen een ploeg die met hun snelle voorwaartsen sterk in de omschakeling is. Hoewel de gastheren niet echt in de problemen kwamen en door de ruimte die geboden werd niet onderdeed voor de koploper, wist Losser niet tot echt uitgespeelde kansen te komen. De ervaring en met name de individuele kwaliteiten van de tegenstander waren daar mede debet aan. Voeg daaraan toe dat Losser na Victoria ’28 het minst aantal doelpunten heeft gescoord en het laat zich raden dat het na de vroege achterstand een lastige opgave zou worden. De meeste dreiging bij Losser kwam van de linkerkant. Met name Issy Wevers en Luc Stockmann en de hard werkende Ruben Bonte zorgden voor de meeste dreiging. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet. Sterker nog, uit een van de snelle uitbraken wist Eilermark de marge te verdubbelen. Het was dezelfde behendige spits die ongehinderd vrije doorgang werd verleend en zijn  tweede treffer van de middag liet aantekenen.

Daarmee was de wedstrijd in feite gespeeld. Losser bleef het in het resterende uur nog wel proberen maar waren simpelweg niet bij machte het tij nog te keren. Ook het inbrengen van Huub Luijerink en Berre Brunger, spits van onder 17, voor resp. Ramon Kuipers en Yorick Tijhuis, bracht niet het gewenste resultaat.

Nadat de gasten de stand hadden uitgebreid naar 0-3, was de wedstrijd definitief gespeeld.

De donkere wolken pakken zich geleidelijk steeds meer samen boven de geplaagde Losserse ploeg. Leken de oranjehemden met 7 punten uit 4 gespeelde wedstrijden goed uit de korte winterstop te komen, door de drie achtereenvolgende nederlagen lijkt rechtstreekse handhaving steeds verder weg.

Toch is er nog niks verloren. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg, waarvan een aantal naaste concurrenten, heeft Losser het nog steeds in eigen hand. Rijk rekenen heeft echter geen zin. Naar anderen kijken evenmin.

Losser is op zichzelf aangewezen. Er zullen wedstrijden moeten worden gewonnen. En hoe en tegen wie is niet relevant. De eerstvolgende tegenstander is v.v. Twenthe uit Goor. Deze ploeg heeft 6 punten meer dan Losser en een wedstrijd meer gespeeld.

Deze wedstrijd wordt op verzoek van Twenthe niet komende zondag maar donderdag 18 april a.s in Goor gespeeld. Aanvang 20.00 uur.