Losser boekt belangrijke overwinning

Na een reeks van opeenvolgende nederlagen wist Losser de punten weer eens in huis te houden. Op het eigen sportpark Brilmansdennen wisten de Lossernaren het fysieke sterke BVV Borne te verslaan (3-2).

De belangen waren voor beide ploegen groot. Winst zou de aansluiting bij de grote middenmoot betekenen terwijl bij verlies de blik nadrukkelijk op de staart van de ranglijst gericht zou blijven. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten aftastend. Na wat speldenprikjes over en weer werd de score na een kleine 10 minuten door de thuisploeg geopend. Een prachtige aanval over rechts werd opgezet door eerstejaars A-junior Thijn Hoepman, die vervolgens een 1-2 combinatie aanging met centrumspits Ruben Bonte. De verdediging van de gasten stond erbij en keek er naar en gaf Thijn de vrije doorgang naar het vijandelijk doel. Met een lage schuiver in de verste hoek bracht Thijn zijn ploeg op een vroege voorsprong.

Het spel golfde vervolgens op en neer en nadat beide ploegen een aantal kansjes onbenut lieten was het Borne dat na een half uur spelen de stand gelijk trok. Met een onhoudbaar schot in de verste bovenhoek werd doelman Erik Scheffer kansloos gelaten. Nadat een schuiver van Ruben Bonte niet het voor Losser gewenste resultaat had, leek Borne vlak voor rust op voorsprong te komen. Gelukkig voor de thuisploeg verdween de inzet van de gevaarlijke middenvelder Pieterson net naast het doel van Erik Scheffer. Met een terechte 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Twee ploegen die de nodige energie in de wedstrijd stopten waarbij de gasten met name in fysiek opzicht de strijd met de thuisploeg aangingen en Losser het meer van het voetbal moest hebben. Daarbij moet wel worden aangetekend dat de gasten met spelers als Pieterson, Van Laar, Jongman en later ook Huitink (ex-AJC) behalve veel ervaring ook prima voetballers in de gelederen heeft. Des te knapper is dat de jongkies van Losser prima overeind bleven. Zo was het een genot om te zien hoe met name Tom Schulten zich vanmiddag liet gelden. De kleinste man op het middenveld was op geen fout te betrappen en wist met zijn balvastheid de nodige rust in het spel van de thuisploeg te brengen. Eigenlijk viel deze middag geen enkele speler van Losser in negatieve zin op. Waar met name vorige week in Lonneker tegen LSV nagenoeg het gehele team door de ondergrens zakte, vanmiddag was het tegenovergestelde het geval.

De eerste kans na rust was voor Losser. Het was Ruben Bonte die een prima aanval doeltreffend leek af te ronden. Een uiterste redding van een van de verdedigers van Borne belette dat echter. Ook Borne liet zich niet onbetuigd. Een tweetal gevaarlijke inzetten werden prima gepareerd door Erik Scheffer. Na ruim een uur spelen was het Sander van der Meer die zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht. Een mooie aanval over rechts werd door Luc Stockmann op maat voor het doel van de gasten gebracht waarna het voor de inkomende, en dus niet in buitenspelpositie staande Sander van der Meer kon worden binnen geschoten. Een doelpunt uit het boekje!

Een periode van billenknijpen brak aan voor Losser. De veelal hoog ingebrachte en daardoor moeilijk te verdedigen ballen zorgden voor de nodige dreiging. De verdediging van Losser en doelman Erik Scheffer bleven echter overeind en geleidelijk onttrok de thuisploeg zich aan de druk van het Borne. Sterker nog, ook voor Losser ontstonden de nodige kansen. Het wachten was in die fase op de 3-1 en die kwam er in de 85-ste minuut. Het was Ruben Bonte die de marge met een droog schot tot 2 vergrootte. Diep in  de blessuretijd scoorde invaller Laurens Huitink nog voor de aansluiting maar de overwinning van  de thuisploeg kwam niet meer in gevaar. Bij Losser kwamen Merijn van Huizen en Elijah Wunnink van onder 19 en Joshua Kempers van Losser 2 nog in het veld voor resp. Thijs Volker, Thijn Hoepman en Sander van der Meer.

Een zwaar bevochten overwinning voor Losser die echter niet minder verdiend was en werd gevierd. De ploeg heeft, net als in het begin van de competitie, laten zien wel degelijk over de nodige wilskracht te beschikken. De afwezigheid van drie geblesseerden werd prima opgevangen. In het bijzonder mag hier de naam van Ruben Bos niet onvermeld blijven. Ruben speelde zijn (voorlopig) laatste competitiewedstrijd voor Losser aangezien hij in verband met werk elders is gaan wonen. Het was dan ook voor Ruben in het bijzonder een mooie dag voor Losser.

Komende zondag treedt Losser in Mariaparochie/Harbrinkhoek aan tegen het uit de tweede klasse gedegradeerde MVV ’29. Een nieuwe en vooral uitdagende  krachtproef voor de oranjehemden.

Voorbeschouwing volgt later deze week.