Losser verlaat ondanks verlies met opgeheven hoofd het veld

De druiven waren zuur voor Losser. In een gelijk opgaande wedstrijd tegen het op voorhand veel sterker geachte Avanti Wilskracht uit Glanerbrug werd één moment van onoplettendheid de thuisploeg vlak voor tijd fataal. Waar iedereen zich verzoende met een terecht gelijkspel, sloeg het noodlot voor de toch al geplaagde thuisploeg vlak voor tijd alsnog toe.

Losser had iets goed te maken. Na een prima competitiestart moesten de oranjehemden de laatste weken de punten aan de tegenstanders laten. Waar tegen DSVD na een prima wedstrijd nog volledig onnodig werd verloren, bleek vervolgens koploper Grol een maatje te groot. Vorige week in Almelo tegen Luctor et Emergo zakte de ploeg echter om uiteenlopende reden in vooral mentaal opzicht door de ondergrens. Voor de teleurgestelde supporters wilde de ploeg zich dan ook revancheren.

En dat gebeurde ook. De ploeg liet vanaf de aftrap zien dat het zich niet zoals vorige week gewillig naar de slachtbank wilde laten leiden. Aan de bal zag het er in grote delen van de wedstrijd prima uit terwijl er ook bij balbezit van de tegenstander het nodige gif in de ploeg zat. Gif waaraan het bij Losser nog wel eens wil ontbreken, maar waar vanmiddag weinig of geen gebrek aan was. Symbool daarvoor was misschien wel de debuterende jeugdspeler Thijn Hoepman. Als linksback kweet de jongeling zich prima van zijn verdedigende taak door heel veel energie in zijn verdedigende acties te stoppen terwijl hij ook in aanvallend opzicht zijn bijdrage leverde.

In verdedigend opzicht gaven de Lossernaren überhaupt heel weinig weg en als er al eens een gevaarlijke situatie voor het doel van Losser ontstond, was daar doelman Erik Scheffer die deze middag een foutloze wedstrijd keepte.

Ook aanvallend lieten de gastheren zich zien. De in vorm zijnde Luc Stockmann zorgde veel dreiging maar vergat zijn acties een vruchtbaar vervolg te geven. Dat laatste gold ook voor centrumspits Ruben Bonte die zijn inzet halverwege de eerste helft op het laatst geblokt zag door een verdediger van Avanti.

Het zag er overwegend prima uit bij de thuisploeg met als enige kanttekening dat het bij balbezit net iets te vaak onnauwkeurig oogde. Dat laatste gold overigens ook voor de tegenstander die hun geliefde combinatiespel en diepgang niet of nauwelijks ten uitvoer brachten. Dat laatste was zeker ook een verdienste van Losser. Veel meer dan met name vorige week het geval was, zat de ploeg er kort op en liet het de tegenstander verhoudingsgewijs weinig ruimte. En als die ruimte al werd weggegeven wist Avanti daar weinig mee te doen.

Gekeken door de Losser-bril bekroop gaandeweg het gevoel dat er meer inzat dan een gelijkspel. Hoewel er geen sprake was van 100% doelkansen, wat voor beide ploegen gold, was er wel dreiging richting het doel van de gasten. Het wachten was op een actie of voorzet die de ban in de goede zin van het woord voor de thuisploeg zou breken. Met name aan de linkerkant, waar Huub Luijerink inmiddels de plek van de moe gestreden Thijn Hoepman had ingenomen, ontstond er veel ruimte en konden Sander van der Meer, Luc Stockmann en Huub Luijerink naar hartenlust de ballen inbrengen. Het gewenste resultaat bleef echter uit en zoals zo vaak sloeg het noodlot aan de andere kant toe. Een ingooi op de helft van Losser werd niet goed verdedigd waarna de ingevallen boomlange spits een vrije doorgang naar het doel van Erik Scheffer kreeg en laatstgenoemde met een frommelgoal kansloos liet.

Met nog 10 minuten op de klok probeerde Losser alsnog de gelijkmaker te forceren wat vlak voor tijd ook leek te lukken. Het was centrumspits Ruben Bonte die zijn inzet achter de kansloze doelman tegen de binnenkant zag belanden en vervolgens het veld weer zag inspringen. Het lot van de ploeg die in de onderste regionen bivakkeert zullen we maar zeggen. Het was tevens een van de laatste wapenfeiten van de wedstrijd die voor Losser zeer ongelukkig en onterecht verloren ging. Een constatering die na afloop door vriend (…) en vijand werd gedeeld.

“Losser kan hiermee verder”. Het klink als en is misschien ook wel een cliché, maar dient wel als houvast voor deze jonge ploeg. Een ploeg die aan de aftrap maar liefst 4 spelers telde die nog in de onder 19 mogen uitkomen. En ja, die mede om die reden zo af en toe kwetsbaar oogt en ook is, maar zeker ook stappen in de goeie richting maakt (om er nog maar eens een cliché uit te gooien). Het zit even niet mee maar en het is gelijk aan vorig seizoen lastig om het hoofd boven water te houden. Echter met dezelfde drive als tegen onze sterke en ambtitieuze buren uit Glanerbrug, zit er voor Losser ongetwijfeld meer in het vat.

Ter vergelijk: in het afgelopen seizoen stond er bij Losser na 8 gespeelde wedstrijden 1 punt minder op de teller…..

Komend weekend geniet de selectie van een vrij weekend. Voor dinsdag 19 november staat een oefenwedstrijd tegen tweede-klasser VOGIDO uit Enschede op het programma waarna de competitie wordt hervat met een volgende derby in Lonneker tegen LSV.