DSVD 1 – Losser 1: 1-2

Losser wint verdiend van DSVD

In de vooruit gespeelde wedstrijd tegen DSVD in Deurningen heeft Losser zich weer eens van haar goede kant laten zien. Behalve de dik verdiende driepunter, lieten de Lossernaren ook zien dat er behalve “voetbal” wel degelijk vechtlust en overlevingsdrang in deze jonge ploeg zit. Hoewel dat laatste aspect in te veel wedstrijden gedurende deze competitie onvoldoende zichtbaar was, werd afgelopen vrijdagavond in het koude en druilerige Deurningen duidelijk dat Losser een verkregen voorsprong met de nodige passie over de streep kan trekken.

 

Met name in het eerste bedrijf waren de gasten bovenliggend. 

De technische staf was ook deze wedstrijd weer (deels) gedwongen een aantal omzettingen te doen. Zo nam Ramon Kuipers de plaats in  het centrum van de verdediging in van de tot centrumspits gebombardeerde Ruben Bonte en nam Erik Scheffer in de tweede achtereenvolgende wedstrijd de plek tussen de palen in van de net van vakantie terug gekeerde Martijn Ensink. Omzettingen, die naar later bleek goed uitpakten.

Vanaf de aftrap lag de regie in handen van Losser. Met bij vlagen prima combinatievoetbal, waarbij het piepjonge middenveld bestaande uit Tom Schulten, Issy Wevers en Stijn Korfage mede door de vele positiewisselingen bijna altijd bereikbaar en aanspeelbaar was, bouwden de gastheren geleidelijk een overwicht op. Voorin hield de hard werkende centrumspits Ruben Bonte de beide centrale verdedigers van de gastheren constant bezig en waren de beide vleugelspelers Luc Stockmann en Yorick Tijhuis vaak aanspeelbaar. Met ondersteuning van de sterk aan de bal zijnde Tom Schulten en Issy Wevers en de diepgang van Stijn Korfage, moest de verdediging van middenmoter DSVD af en toe alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. De verdiende voorsprong van Losser kwam er echter wel. Nadat met name Issy Wevers met een aantal individuele acties, uitmondend in een aantal gevaarlijke afstandsschoten zijn ploeg de voorsprong nog niet kon bezorgen, lag dezelfde Issy Wevers aan de basis van de openingstreffer. Nadat Issy de bal op het middenveld onderschepte bracht hij Ruben Bonte met een bekeken pass in stelling. Ruben Bonte liet met een bekeken inzet de doelman van de Deurningers kansloos. Losser bleef ook na de voorsprong de bovenliggende partij. DSVD probeerde wel wat meer grip op de wedstrijd te krijgen door meer in de duels te komen. Losser liet het echter niet zo ver komen. De speldenprikjes die de thuisploeg hier en daar uitdeelden, waren een gemakkelijke prooi voor de solide spelende verdediging met aanvoerder Tim Damhuis aan het hoofd.

Het meeste gevaar bleef van Losser komen. Ondanks een aantal reële mogelijkheden en kansen om de voorspong nog voor de rust uit te bouwen, bleef het na 45 minuten bij 0-1.

Na de warme thee ging de thuisploeg meer vooruit voetballen en maakten daarbij ook gebruik van hun grotere fysieke aanwezigheid. Eenzelfde beeld als in de uitwedstrijd onlangs tegen het eveneens fysiek sterke LSV,  leek zich te gaan voltrekken. Zover liet Losser het echter niet komen. Het wapende zich prima tegen het opportunistisch spelletje van DSVD. Feit is wel dat bij een aantal jeugdspelers de krachten geleidelijk uit hun nog niet geheel volgroeide lichamen verdwenen (dit met een knipoog….), maar het mooie daaraan was dat ze van geen opgeven wilden weten. Zo was de voor een wissel rijpe, twee turven hoge Yorick Tijhuis nog in staat een van de vele kansen die Losser in het tweede bedrijf wist te creëren, via een prachtige halve omhaal om te zetten in de tweede goal voor zijn ploeg. Vlak daarna maakte Yorick plaats voor gelegenheidsaanvaller Huub Luijerink. 

Met nog een half uur spelen op de klok wist de thuisploeg toch de aansluitingstreffer op het scorebord te laten aantekenen. Een onschuldig lijkende voorzet werd door Tim Damhuis ongelukkig van richting veranderd waarna de bal achter de kansloze Eric Scheffer in het del verdween. Signaal voor de gastheren nog meer power in de wedstrijd te gooien in de hoop daarmee meer in de duels met de op alle posities fysieke mindere Lossernaren te komen. Losser bleef echter fier overeind. Tot uitgespeelde kansen kwam DSVD niet, ondanks een aantal dreigende situaties voor het doel van Erik Scheffer. De beste kansen waren voor de gasten.  Hoewel het combinatievoetbal van de eerste helft bij Losser niet meer zo nadrukkelijk aanwezig was en de oranjehemden zich veelal bedienden van de lange bal richting de drie spitsen,  was de overlevingsdrang groot. De kansen die er werden gecreëerd, leverde niet de bevrijdende derde treffer op.  Om die reden bleef het tot aan het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter billenknijpen voor de gasten. Toen de scheids na ruim 6 minuten naspeeltijd het toch welletjes vond, was de vreugde bij Losser dan ook groot.

 

Een uiteindelijk verdiende overwinning voor Losser dat daarmee nog steeds zicht houdt op directe handhaving. Dit laatste is mede ingegeven door een pikant voorval bij de buren uit Glanerbrug. In de wedstrijd tussen Losser en Avanti Wilskracht bleek bij Avanti een speler te zijn ingevallen die naar later bleek niet speelgerechtigd was. Zonder dat Losser hiervan überhaupt op de hoogte was, heeft de KNVB besloten dat deze wedstrijd in zijn geheel moet worden over gespeeld. Een herkansing voor Losser derhalve, aangezien de onlangs in Losser gespeelde wedstrijd door Avanti werd gewonnen. Deze wedstrijd wordt op donderdag 16 mei in Losser gespeeld. Aanvang 19.30 uur.

Losser heeft rechtstreekse handhaving overigens niet in eigen hand. Met een achterstand van 6 punten op Twenthe Goor en nog een inhaalwedstrijd voor de boeg, is het in elk geval zaak voor Losser de nog resterende wedstrijden in winst  om te zetten. En dat is gezien het loeizware programma geen sinecure. 

Volgende week zondag staat de uitwedstrijd tegen het in een goede vorm verkerende Saasveldia op het programma. Op donderdag 16 mei dus het inhaalduel tegen Avanti, waarna op 19 mei Reutum op bezoek komt en op de laatste competitiedag op 26 mei in Albergen periodekampioen De Tukkers de tegenstander is.   

Kortom, een pittig maar tevens ook uitdagend slot voor Losser!