de Tukkers 1 – Losser 1: 3-0

Losser sluit seizoen af met nederlaag.

Voor Losser zit het seizoen erop. In Albergen moesten de Lossernaren uiteindelijk hun meerdere erkennen in het sterke De Tukkers. De wit zwarten hadden zich al geplaatst voor deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klas. Daarin treft het in de eerste ronde de buren uit Harbrinkshoek, MVV ’29. Een kraker van jewelste.

De wedstrijd in Albergen kende twee gezichten. Losser wilde de goede reeks van de laatste weken doortrekken en daar had het in het eerste bedrijf alle schijn van. Met fris aanvallend voetbal lieten de gasten zien gaandeweg het seizoen stappen te hebben gemaakt. Hoewel de thuisploeg na een kleine 10 minuten wel op voorsprong kwam, had Losser vaak het initiatief. Dat leidde tot een aantal honderd procent kansen. Zo spatte een afstandsschot van Issy Wevers via de onderkant van de lat weer het veld in en zagen Ruben Bonte en Luc Stockmann hun een tegen een-situaties met de doelman niet verzilverd worden.

Met een op dat moment geflatteerde 1-0 op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamers op. Ondanks de achterstand klonken in de kleedkamer van Losser louter positieve geluiden en de ploeg wilde hoe dan ook de goede lijn doortrekken om daarmee het einde van het seizoen nog meer glans te geven.

Amper 5 minuten na de hervatting was het echter “klaar”. Een onoplettendheid bij Losser leidde tot een verdubbeling van de achterstand en alle goede bedoelingen ten spijt, de Lossernaren konden het tij niet meer keren. Er knakte iets. Voeg daaraan toe de sterkte van De Tukkers en de uiteindelijke 3-0 nederlaag is verklaard.

De Lossernaren is deelname aan de nacompetitie bespaard gebleven. Voor handhaving welteverstaan. Dat was vorige week officieus al het geval. Na de nederlaag van Twenthe Goor werd dat gisteren officieel beklonken. Een prestatie van formaat, zeker afgezet waar Losser vandaan is gekomen.

Begonnen aan het seizoen met een ten opzichte van de vorige jaargang nagenoeg compleet nieuwe selectie. Spelers die om uiteenlopende redenen naar de buurman vertrokken dan wel stopten of niet langer op prestatieniveau wilden spelen, werden vervangen door jeugdspelers. Jeugdspelers waarvan sommigen de leeftijdscategorie onder 19 zelfs oversloegen. Het was zoeken, zoeken naar de juiste balans waarbij ook de komst van een nieuwe trainer uiteraard een rol speelde. Het was zeker in het begin geen gemakkelijke zoektocht. De slechte resultaten in de eerste seizoenshelft bevestigden het beeld en de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen dat het een heel lastig jaar zou worden. Want dat moet zeker op deze plaats worden gezegd, de beleidsbepalers en ook de vaste supportersschare waren zich terdege bewust van de situatie waarin Losser zich bevond. Van negativiteit was dan ook niet of nauwelijks sprake! Hulde daarvoor.

Het verhaal van het seizoen is op deze plaats in de diverse wedstrijdverslagen en voorbeschouwingen regelmatig verteld. Ook de uiteindelijk goede afloop. Een geweldige reeks van 4 achtereenvolgende overwinningen leidden tot rechtstreekse handhaving. Niemand gaf er nog een stuiver voor. Dank aan iedereen die op een of andere manier hieraan zijn of haar bijdrage heeft geleverd. Namen ga ik niet noemen. We hebben het met zijn allen gedaan!

De groep traint nog een aantal keren door. Vervolgens zullen de pijlen weer gericht worden op het volgend seizoen. Hoe de selectie er voor het nieuwe seizoen uitziet is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt hier en daar aan (jeugd)spelers getrokken. Ook nu weer. Tja…

Hoe mooi zou het zijn als deze groep bij elkaar blijft. Een jaar verder en rijper. Veel spelers die het afgelopen seizoen voor het eerst hun opwachting in de hoofdmacht hebben gemaakt en alleen maar door kunnen groeien. De groei was gaandeweg het tweede bedrijf ook zichtbaar. Er zit nog meer dan voldoende rek in. Het zou voor de club Losser, die de afgelopen jaren gericht heel veel heeft geïnvesteerd in de jeugd, een hard gelag zijn als er getalenteerde jeugdspelers om wat voor reden dan ook en waar dan ook naar toe, vertrekken.

Vanaf deze plaats voor een ieder die KVV Losser een warm hart toedraag een hele fijne zomer en vakantie gewenst!