Afgelopen vrijdag 1 februari werd door de veteranen afdeling van onze club de dartavond georganiseerd.

Ondanks de concurrentie van een thuiswedstrijd van FC Twente waren er toch nog 61 dartspelers op deze dartavond afgekomen. Er werd in 11 poules van 5 spelers en 1 poule van 6 spelers gestreden op 12 dartbanen. De openingspijlen werden geworpen door Prins Carnaval Alex 1 die met zijn hele gevolg act de prescense gaf. Bovendien won prins Alex zijn eigen wedstrijdjes van zijn beide adjudanten Guus en Robin.

De toernooi wedstrijden begonnen na de wedstrijd van de prins. Elke wedstrijd in de voorrondes tot aan de halve finale kenden dezelfde regels: beginnen op 301, best of three legs en single out. Na de voorrondes gingen de eerste drie spelers van elke poule door naar de knockout fase.

De halve finale en de finale stonden onder de vakkundige leiding van onze master caller Leon ter Huerne die kwistig strooide met allerlei leuke anekdotes en die het geheel prima aan elkaar ‘lulde’. Uiteindelijk bleven er 4 spelers over voor de halve finale, te weten Ruben Bonte, Rick Wijnberg, Rick Roolvink en Leon Reekers. Vanaf de halve finale finale werden de normale dartregels gehanteerd, dus vanaf 501 omlaag en double-out.

De eerste halve finale ging tussen de jonkies Leon Reekers en Ruben Bonte en die werd gewonnen door Leon. De tweede halve finale ging dus tussen Rick Wijnberg en Rick Roolvink en die werd gewonnen door Rick Wijnberg.

De strijd om de 3e en 4e plaats werd gewonnen door Ruben Bonte, de finale was een prooi voor Leon Reekers die in een spannende eindstrijd Rick Wijnberg met 2-1 versloeg.

Volgens de spelers en het in grote getale aanwezig publiek was het een zeer geslaagd toernooi zonder enige wanklank.

Het ligt in de bedoeling om ook volgend jaar weer een dart toernooi te organiseren, dus we hopen alle spelers van dit jaar ook volgend jaar weer te mogen begroeten.

Tevens willen we alle sponosren bedanken voor hun financiele bijdrage!

Met sportieve (dart)groeten,
veteranen KVV Losser

Klik hier om alles van over de editie-2019 te weten te komen.