Achilles 1 – Losser 1: 5-1

Ter voorbereiding op de herstart van de competitie oefende de hoofdmacht van KVV Losser afgelopen vrijdag in Hengelo tegen het sterke Achilles ’12.

De koploper van de tweede klasse J trok uiteindelijk met 5-1 aan het langste eind.
Om uiteenlopende redenen kon de technische staf niet beschikken over een (groot) aantal selectiespelers. Om die reden werd de groep aangevuld met 5 jeugdspelers, waarvan er drie uit de jeugd onder 17 en twee van onder 19. Zo verscheen Losser aan de start met 10 spelers waarvan de leeftijd 20 jaar of jonger was.

De gasten begonnen brutaal aan de wedstrijd en namen na ruim 20 minuten de leiding. Via Huub Luijerink en de behendige 16-jarige Yorrick Tijhuis kwam de bal bij Luc Stockmann die de prima voorzet beheerst binnen tikte. Lang kon Losser niet van de voorsprong genieten. Nog voor rust kwam Achilles op een 2-1 voorsprong. De gastheren breidden de score na de rust geleidelijk uit.

Losser kan terugkijken op een prima en bovenal nuttige oefenwedstrijd. Mooi om te zien hoe Yorrick Tijhuis, Stijn Korfage en Berre Brunger, alle drie 16 jaar, zich staande hielden. Zo bestond het centrum van de verdediging van Losser na het uitvallen van Ruben Bonte uit Stijn Korfage (16) en de ingevallen Jorrit Velthuis (17). Opvallend was de passie waarmee deze jonge groep zich presenteerde. Dat de tegenstander van vrijdag een maatje te groot was, was van tevoren te voorzien en is gezien de samenstelling van de selectie van de ambitieuze tweede klasser geen schande. Wat Losser er tegenoverstelde was dat het zich maar zo niet gewonnen gaf.

En wil Losser zich dit seizoen handhaven in de zware derde klasse, want dat is waar de selectie zich onlangs over heeft uitgesproken, dan is dat laatste daarvoor de basis!

Vermeldenswaard is nog de rentree van Lex Zwijnenberg. De centrumspits is terug van een zware knieblessure en liet zien weer op de goede weg te zijn! Minder plezierig bericht is de blessure die doelman Erik Scheffer overhield aan de wedstrijd. Bij nader inzien bleek dat Erik na een onschuldig duel zijn middenhandsbeentje gebroken heeft. Ok vanaf deze kant veel sterkte Erik!

Losser oefent komende dinsdag nog tegen Berghuizen, de ploeg van trainer Niek Smudde.
In Losser wordt om 20.00 uur afgetrapt.