Victoria’28 1 – Losser 1: 1-2

KVV Losser start competitie met een overwinning.

Losser is het nieuwe seizoen in de derde klasse A goed begonnen. In Enschede werd het uit de tweede klas gedegradeerde Victoria ’28 met 2-1 verslagen.

Op een regenachtig sportpark Wesselerbrink begon de ten opzichte van vorig seizoen op veel plaatsen gewijzigde ploeg van Losser, voortvarend aan de wedstrijd. De gasten waren met name het eerste gedeelte van de eerste helft de bovenliggende partij en wisten een aantal kansen te creëren. Zo verdween een harde schuiver van Issy Wevers net naast de voor zijn ploeg verkeerde kant van de paal en aarzelde Sven Olde Riekerink net iets te lang om tot succes te komen. De prima spelende Sander van der Meer verscheen twee keer dreigend voor het doel van de gastheren, maar ook zijn inzetten leiden niet tot een, op dat moment verdiende voorsprong voor de oranjehemden.

Gaandeweg kwam Victoria ’28 meer in de wedstrijd. Dat leidde er zelfs toe dat, tegen de verhouding in, de ploeg van Jeroen Kiepman op voorsprong kwam. Een moment van onoplettendheid op het middenveld bij Losser bracht de bal bij een van de spitsen van de thuisploeg die zijn doelpoging volledig zag mislukken. Althans zo leek het. Zijn afzwaaier werd een voorzet die per abuis op het hoofd van een collega-aanvaller belandde die vervolgens doelman Martijn Ensink kansloos liet.

Een domper voor de gasten die tot dat ongelukkig moment de volledige controle over de wedstrijd hadden. Losser toonde echter veerkracht en na tien minuten werd de stand door toedoen van Sander van der Meer, die aan zijn tweede jeugd lijkt te zijn begonnen, weer gelijk getrokken. Een prima aanval over rechts belandde de bal voor de voeten van de middenvelder die vervolgens verwoestend uithaalde en de doelman kansloos liet. Met een gelijke stand zochten beide ploegen de warme kleedkamers op.

De onderbreking deed de Lossernaren zichtbaar geen goed. Waar de eerste helft de ploeg van trainer Gerard Bos zich kenmerkte door bij vlagen prima veldspel en kort (door)dekken op de tegenstander, zo flets en afwachtend kreeg dat in het tweede bedrijf een vervolg. De tegenstander speelde daar goed op in en zetten de gasten de duimschroeven aan. Hoewel de dadendrang van Victoria niet leidde tot doelrijpe kansen, lag het initiatief wel bij de gastheren. Losser moest zich beperken tot de omschakeling en werd daarbij een aantal keren dreigend. De nauwkeurigheid in de passing ontbrak echter om tot resultaat te komen. Met nog ruim 20 minuten op de klok kwamen de gasten toch op voorsprong.  Een scherp ingesneden voorzet van Sander van der Meer leek een kopkans voor de goed mee opgekomen Koen Stegge op te leveren op te leveren. Laatstgenoemde werd echter voor iedereen zichtbaar onderuit getrokken en de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. Het was vervolgens Issy Wevers die de doelman kansloos liet en daarmee zijn ploeg op voorsprong bracht.

De thuisploeg ging met veel opportunisme op jacht naar de gelijkmaker. Hoewel het een aantal keren billenknijpen werd voor Losser, was er geen sprake van grote doelrijpe kansen. De beste kans kregen de gasten. Met nog een paar minuten officieel te spelen, verscheen Sander van der Meer alleen voor de sluitpost van de gastheren. Zijn inzet leverde niet de bevrijdende marge op. Bevrijdend voor de gasten was uiteindelijk wel het laatste fluitsignaal van de leidsman. Met een zwaar bevochten driepunter stapten de gasten van het drassige kunstgrasveld af.

Een puike prestatie van de jeugdige ploeg die hiervoor complimenten verdiend. Een ploeg ook die de weg naar stabiliteit nog naar nadrukkelijk moet vinden, wat gezien de (nieuwe) samenstelling van zowel de selectie als de technische staf vanzelfsprekend is. Waar de kracht van deze groep ligt is nog een zoektocht maar vooral ook een mooie uitdaging voor alle betrokkenen!