Vervolg competitiestart Losser 1

Losser probeert prima competitiestart een vervolg te geven.

Voor de eerste selectie van KVV Losser staat komende zondag de eerste thuiswedstrijd op het programma. Op het prachtige nieuwe kunstgrasveld, overigens nog zonder reclame uitingen en scorebord, is de tegenstander WVV ’34 uit Hengevelde.

De sympathieke club van het trainerstrio Roy Workel, Rob Snijders en Mike te Wierik werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen in de vierde klas na de verrassende degradatie in het seizoen daaraan voorafgaand. In de eerste wedstrijd kwam de Wegdamse Voetbal Vereniging in een gelijk opgaande wedstrijd tot een remise met LSV. De selectie van de gasten, dat ten opzichte van vorig seizoen een aantal steunpilaren zag stoppen, kent overwegend spelers uit het eigen dorp aangevuld met drie spelers die in het verleden voor HSC ’21 uitkwamen. Een ploeg waarvan bekend is dat ze een prima spelletje op de mat kunnen leggen en bereid zijn veel energie in een wedstrijd te stoppen.

Losser kende een voortvarende start van de competitie. De van te voren niet verwachtte driepunter in Enschede tegen Victoria ’28, zal de jeugdige selectie ongetwijfeld het nodige vertrouwen hebben geven. Met vooral in de eerste helft acceptabel voetbal werd de basis voor deze overwinning gelegd. Het verval in de tweede helft zorgde ervoor dat het nog billen knijpen werd voor de Lossernaren. Bij een jonge ploeg hoort wisselvalligheid. Voetballers mogen falen, zeker jonge spelers mogen dat. Het merendeel van de huidige selectie van KVV bestaat uit jonge spelers, waarvan een aantal zelfs nog in de jeugd mag uitkomen. Dat is aan de ene kant een mooie ontwikkeling, aan de andere kant bleek dat een noodzaak. Fouten zullen er gemaakt blijven worden. Daar leer je van, word je groot van. Het is daarom zaak om bij tegenslag elkaar te blijven steunen. De “ouderen” in de selectie (de minderheid..), hebben daarin een voortrekkersrol.

Winnen is daarvoor het beste medicijn. Maar winnen doe je niet zo maar. Dat zagen we afgelopen weekend. En winnen zal ook komende zondag geen vanzelfsprekendheid zijn. Zoals aangegeven ontmoeten we in WVV ’34 een geduchte tegenstander, zoals dat in deze zware derde klasse A elke zondag het geval zal zijn. Het spel is weer op de wagen. En wat is er mooier dan dat. Met de steun van het thuispubliek zullen de jongkies er alles aan doen om de punten in Losser te houden.

Op Sportpark Brilmansdennen in Losser wordt om 14.00 uur afgetrapt.