Reutum 1 – Losser 1: 2-0

Op deze mooie zondagmiddag stond er wederom een belangrijke wedstrijd op het programma. Uit bij Reutum kon er een belangrijke stap gezet worden richting lijfsbehoud in de 3de Klasse A. Dit moest dan wel gebeuren zonder de zieke topscorer Nick Voogtsgeerd en de voor werk afwezige Ruben Bos. Daartegenover stond wel de terugkeer van Sven Pereboom, die ook meteen de plaats in de spits van Nick overnam en van Gijs Kattenpoel Oude Heerink die voor het eerst dit jaar bij het 1ste elftal aansloot.

Vanaf het beginsignaal leek het alsof het belang van de wedstrijd en de afwezigheid van de fel spelende Nick en Ruben een zware druk op het Losserse team legde. Veel duels werden op agressiviteit verloren en veel onzorgvuldig balverlies zorgde ervoor dat Losser totaal niet in het spel voor kwam. Omdat Reutum wel een stuk feller was kwam ook het meeste gevaar van die zijde, zonder dat Martijn Ensink vaak moest ingrijpen. Losser kwam in de 1ste helft slechts tot een handje vol fatsoenlijke aanvallen. De 2 gevaarlijkste waren er na een goede individuele actie van Ruben Bonte, die in plaats van zelf afdrukken van 10 meter er voor koos de bal af te leggen op Issy Wevers. Aangezien de bal te scherp was ging er onnodig een grote kans verloren. De 2de kans was voor Sven Pereboom die een voorzet van Niek Smudde niet genoeg naar de hoek kan knikken en zodoende de keeper redding kan brengen. Het lijkt op 0-0 uit te draaien totdat Losser zichzelf te veel in problemen brengt. Nadat het voetballend er probeert uit te komen wordt er bal verlies geleden. De aanval van Reutum lijkt te stranden echter werkt Losser de bal dramatisch weg, de bal wordt op 16 meter opgevangen en na een actie van de rechtsbuiten is het Koen Stegge die een overtreding begaat en de scheids niets anders kan doen dan de bal op de stip leggen. Martijn is kansloos op de inzet van de spits van Reutum.

In de 2de helft een omschakeling en een wat opportunistischer spelende KVV Losser. Na een goede actie van Sander van de Meer kunnen Sven en Ruben de bal vrij binnen knikken echter gaan beide voor de bal en maken zo elkaar het koppen onmogelijk. Deze situatie is een beetje tekenend voor de wedstrijd waarbij Losser het vooral zichzelf heel moeilijk maakt. Na een uur komt Bart Spitholt in het spel voor Issy en zijn snelheid geeft de Losserse ploeg nieuwe energie. Binnen 5 minuten heeft Bart de gelijkmaker op de schoen, zijn inzet is echter niet scherp genoeg om de keeper 1 op 1 te passeren. De volgende actie is wederom prima van Bart en zijn schot kan nog net geprepareerd worden door de doelman van Reutum, in de rebound krijgt Niek een vrije schiet kans van 7 meter die echter wederom de doelman raakt en niet over de lijn verdwijnt. De daaropvolgende domper is het uitvallen van Ruben die bij het neerkomen na een duel een speler op zijn onderbeen krijgt en geblesseerd het veld moet verlaten. Hiermee verdwijnt ook een beetje de angel uit het aanvalsspel van KVV. Scoren doet het echter nog wel. Een afstandsschot van een kleine 35 meter van Swen Rijnbeek wordt door de keeper los gelaten en Koen is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. Zoals elke vlagger op dit niveau doet is het direct na het doelpunt de vlag de lucht in doen en helaas neemt de scheidsrechter dit onterechte vlagsignaal direct over. Een zuiver doelpunt wordt Losser hier helaas ontnomen en ondanks een flink aantal cornerballen wordt er hierna geen grote kans meer gecreëerd. In een van de tegenstoten is het Reutum die de voor hun bevrijdende 2-0 binnen schiet en in de laatste fase zorgt Martijn ervoor dat dit ook de eindstand blijft.

Gelukkig kan Losser zich snel over deze onnodige maar terechte nederlaag heen spelen. Aankomende woensdag speelt het namelijk thuis tegen DSVD. Deze wedstrijd zal om 20.00 uur aanvangen bij KVV Losser

Lees hier het verslag gemaakt door Reutum.