Reutum 1 – Losser 1: 5-2

Losser doet zichzelf tekort

Het lijkt een repeterend verhaal te worden. Een prima spelend Losser dat naarmate de wedstrijd vordert het geloof in eigen kunnen verliest. Zo ook afgelopen zondagmiddag in Reutum.

Op een zonovergoten sportpark “De Kottenbrei” traden de Lossernaren aan tegen de plaatselijke vv. Het uit natuurgras bestaande hoofdveld lag er tiptop bij waardoor alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag aanwezig waren.

Losser startte voortvarend en deelde de lakens uit. De thuisploeg moest zich beperken tot tegenhouden. Losser wist zich via een aantal prima opgezette aanvallen een aantal mogelijkheden te creëren. Zo zorgde het aanvalsduo Issy Wevers en de na een schorsing weer inzetbare Luc Stockman voor veel dreiging. Dreiging was er ook vanaf de zijkanten. Tot 100% doelkansen leidde dat echter vooralsnog niet. Toch kwam Losser vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Goed en fel naar voren verdedigen van Thom Reynsdorff leidde tot een vrije trap voor zijn ploeg. Het was Sander van der Meer die zijn van richting veranderde doelpoging achter de doelman zag verdwijnen en daarmee zijn ploeg op een verdiende voorsprong zette. Losser bleef met veel drive naar voren spelen en dwong de thuisploeg steeds verder terug. Reutum moest zich gedwongen beperken tot de omschakeling, het spelletje dat de ploeg van trainer Michael Dikken het liefst speelt. Even leek een van deze momenten tot succes te leiden maar een scherp aangesneden voorzet verdween rakelings voor het doel van Martijn Ensink richting de cornervlag.

Losser bleef op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Sander van der Meer leek zijn tweede treffer van deze middag aan te tekenen. Zichtbaar voor iedereen werd Sander in de “16” onderuit gehaald en met de fluit bijna in zijn mond leek de scheidsrechter van dienst de volkomen terechte strafschop te geven. De scheids bedacht zich echter om onbegrijpelijke redenen en liet doorspelen. Tot overmaat van ramp kwam Reutum uit het niets ook nog op gelijke hoogte. Een van de vele hoog ingebrachte ballen voor het doel van de gasten leek een makkelijke prooi te worden voor Martijn Ensink. Deze tastte echter jammerlijk mis met alle gevolgen van dien. Losser liet vervolgens zien over de nodige veerkracht te beschikken. Met nog 5 minuten op de klok ging het opnieuw op zoek naar de voorsprong en die kwam er ook! Een prachtige aanval over meerdere schijven kwam voor de voeten van de actieve Luc Stockmann. Luc ontdeed zich van zijn directe tegenstander en verscheen oog in oog met de doelman van Reutum. Onzelfzuchtig had Luc oog voor zijn “maatje” Issy Wevers voor wie het vervolgens een koud kunstje was de bal in het lege doel te schuiven.

Na de thee in eerste instantie eenzelfde spelbeeld. Wel liet de thuisploeg zich meer gelden en konden de Lossernaren niet meer zo eenvoudig de vrije man vinden. Dit kwam door toedoen van de thuisploeg maar riep de jonge ploeg van trainer Gerard Bos ook over zich af. Kenmerkte het spel zich bij de Lossernaren in de eerste helft door het vele bewegen, gaandeweg verdween dat steeds meer. Tevens maakte het “korte” (door)dekken plaats voor op afstand dekken. Reutum rook “bloed” en zette steeds meer aan. Na een uur spelen waren het echter de gasten die een enorme kans op het vergroten van de voorsprong lieten liggen. Een uitstekende pass van Sander van der Meer belandde bij Issy Wevers die zijn  tegenstander achter zich liet en vervolgens met een lob de uitkomende keeper wilde verschalken. Een aanvaardbare keuze waarbij de optie de bal terug te leggen op de goed mee gelopen Luc Stockmann ook een reële zou zijn geweest. Tot ontzetting van iedereen die Losser een warm hart toedraagt verdween de lob van Issy net langs de verkeerde kant van de paal.

Daarmee had Losser haar kruid voor deze middag verschoten. De wedstrijd kantelde en tot overmaat van ramp leidden twee onachtzame momenten achterin bij Losser binnen 10 minuten tot een voorsprong voor Reutum. De wedstrijd op zijn kop, maar zo kan het gaan en gaat het bij Losser tot dusverre in  de competitie. Zeker als de tot dan bovenliggende partij zich zo gemakkelijk naar de slachtbank laat leiden. Losser was jammerlijk niet meer bij machte om de wedstrijd weer naar haar hand te zetten. In de slotminuten liep Reutum nog uit naar 5-2 en strooide daarmee nog extra zout in de toch al diepe Losserse wonden.

Rest nog te vermelden dat Koens Stegge, Thom Reynsdorff en Tom Schulten nog plaats maakten voor resp. Huub Luijerink, Thijs Volker en Sven Olde Riekerink.

Zo eindigde deze zondagmiddag in Reutum voor de aanwezigen uit Losser in een teleurstelling. Teleurstellend waar het gaat om het resultaat. Teleurstellend waar het betreft het verval in het laatste half uur. Verval als het gaat om balbezit maar zeker ook in het “willen” veroveren van de bal.

Toch is er ook veel positiefs te melden. Zo heeft Losser laten zien tot meer dan acceptabel voetbal in staat te zijn. Dat het bij balbezit een tegenstander als Reutum , dat naar alle waarschijnlijkheid geen kampioen zal worden maar gezien de prestaties in de afgelopen jaren een geduchte tegenstander is, een uur lang de wil op kan leggen.

Daar kunnen we en gaan we mee verder!