Reunie 1 – Losser 1: 1-3

Losser doorbreekt negatieve serie

Na drie nederlagen op rij heeft Losser weer eens een overwinning geboekt. In Borculo werd Reunie met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Onder prima weersomstandigheden en het goed bespeelbare natuurgrasveld van sportpark De Wildbaan, waren het de gasten die na de aftrap het initiatief namen. Ondanks het veelvuldige balbezit leidde dat in de beginfase niet tot doelrijpe kansen.
Net toen de thuisploeg wat meer uit haar schulp kroop, sloeg Losser toe. Een mooi opgezette aanval belandde via Koen Stegge voor de voeten van Sander van der Meer die met een bekeken schuiver de doelman van de gastheren het nakijken gaf. Het was dezelfde Sander van der Meer, die samen met Issy Wevers en Luck Stockmann op jacht gingen naar een verdubbeling van de score. Die kwam er na 25 minuten spelen. Een aanval over meerdere schijven met Issy Wevers, die ondanks vervelende brandwonden toch aan de aftrap verscheen (hulde daarvoor!), als eindstation, leek te stranden door tussenkomst van de ver uit zijn doel gekomen sluitpost van Reunie. De eindpass van de van zijn neusoperatie herstelde Ingmar Unland was echter dusdanig op maat, dat Issy Wevers net iets eerder bij de bal was en zijn inzet van grote afstand met een doelpunt bekroond zag worden..
De thuisploeg liet zich echter ook niet onbetuigd. Vooral als de balvaste centrumspits werd aangespeeld gingen de alarmbellen rinkelen bij de Lossernaren. De keren dat er door de verdedigers van Losser niet adequaat genoeg werd opgetreden, bleek Erik Scheffer, de vervanger van de op de training geblesseerd geraakte Martijn Ensink, een sta in de weg. Zo ook vlak voor de rust. De prime keepende Erik Scheffer kon een inzet van dezelfde spits met een katachtige reactie tegen de binnenkant van de paal verwerken zodat Losser met 0-2 voorsprong aan de thee kon.

Gezien het spelbeeld van de eerste helft een zo op het oog veilige marge voor de jeugdige garde van het trainersduo Gerard Bos en Patrick Bakhuis.
Gelijk aan de voorgaande wedstrijden verliep het tweede bedrijf wederom niet voortvarend voor de veredelde jeugdploeg van Losser. Of het alleen met de jeugdigheid te maken heeft laat zich moeilijk raden. Niet dat de gasten in grote problemen kwamen, maar het bij vlagen prima vertoonde veldspel in de eerste helft, werd jammer genoeg niet meer getoond. Natuurlijk heeft dat ook met de tegenstander te maken. Reunie heeft zeker geen slechte ploeg en wist haar eerste twee thuiswedstrijden te winnen. De ploeg van de sympathieke trainer Arno Knapen werd afgelopen seizoen met overmacht kampioen in de vierde klasse C en is een lastig te bespelen tegenstander. De thuisploeg speelde met meer druk naar voren en Losser liet dat te gemakkelijk gebeuren. In plaats voor “vooruit” te blijven lopen, gebeurde het tegenovergestelde. Een (te) groot contrast met de eerste helft. Wel moet gezegd worden dat de bezoekers redelijk gemakkelijk overeind bleven. Reunie bleef de gevaarlijke centrumspits Dagdelen opzoeken die door toedoen van de kort dekkende Lossernaren echter te weinig ondersteuning kreeg van zijn medespelers.
Bij balbezit was het bij de gasten te onrustig om gebruik te kunnen maken van de ruimte die de gastheren steeds meer weggaven. Te snel werd de bal ongeplaatst naar voren geschoten, waardoor het voor de beide spitsen Luc Stockmann en Sander van der Meer ondoenlijk was voor gevaar te zorgen.
Met nog een kwartier op de klok leek Reunie de aansluitingstreffer aan te tekenen. De verder solide spelende Tim Damhuis verslikte zich in de bal en bood zijn directe tegenstander een vrije doorgang richting Erik Scheffer. Laatstgenoemde bleek echter een te grote sta in de weg voor de gastheren en ranselde de ingeschoten bal naast zijn doel.
De krachten en daarmee het geloof nog tot de aansluiting te komen verdween zichtbaar bij de promovendus uit de Achterhoek. Losser kroop wat meer uit haar schulp en de ook vanmiddag weer actieve Sander van der Meer leek na een prachtige passeeractie zijn club in veilige haven te schieten. Zijn schot verdween echter net langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Tot overmaat van ramp leidde de tegenstoot in de 86-ste minuut toch nog tot de eerste treffer van Reunie. Losser moest nog even billenknijpen maar het was uiteindelijk Thijs Volker, naast Tom Schulten en Luc Stockmann de derde 17-jarige van Losser binnen de lijnen, die zijn invalbeurt met zijn eerste en Lossers derde goal opluisterde.

Een al met al verdiende driepunter voor Losser in een wedstrijd met, niet voor het eerst, twee gezichten. In de eerste helft liet Losser zien dat het behalve aan de bal ook bij balbezit tegenstander haar partijtje in deze zware derde klasse A zeker te kunnen meeblazen. Het verval in de tweede was daarentegen wederom te groot. Pluspunt ten opzichte van de voorgaande wedstrijden was dat de ploeg weinig tot niets weggaf. De bereidheid om duels te winnen en daarmee de bal te veroveren was meer dan voorheen aanwezig. Slagen moeten er ook in dat opzicht nog meer gemaakt worden.
De komende twee wedstrijden wachten de beide koplopers. Zondag komt de gedoodverfde kandidaat voor de titel, Sportlust Glanerbrug naar Losser. Een week later reist Losser naar Glanerbrug, waar de grootste vereniging van het grensdorp, het ambitieuze Avanti W. de gastheer is.
Opnieuw twee mooie uitdagingen voor Losser.