Overlijden Johan Plageman

Vanmorgen vernamen wij het droevige nieuws dat Johan Plageman op 75-jarige leeftijd is overleden.

Johan Plageman debuteerde in de jaren 50 van de vorige eeuw op zeer jonge leeftijd in ons 1e elftal. Ondanks dat hij in Tilburg studeerde en dus niet op de club kon trainen was Johan wekelijks één van de uitblinkers en promoveerde hij met het team naar de 2e klasse. In 1961 werd Johan aangetrokken door SC Enschede waar hij tot de oprichting van FC Twente in 1965 als aanvoerder speelde. Ook bij FC Twente was Johan aanvoerder en maker van het allereerste doelpunt in de clubhistorie. Na deze succesvolle periode sloot Johan zijn carrière af bij DOS in Utrecht.

Na zijn loopbaan als voetballer was Johan Plageman oa als directielid bij FC Twente zeer nauw betrokken bij de redding en wederopbouw van Enschedese profclub in de periode 2002-2006.

Johan bleef KVV Losser altijd nauwgezet volgen. Hij was zeer frequent actief aanwezig op de veteranentoernooien en is tot op heden een trouw lid van de Club van 100 van onze vereniging, ondanks dat hij al jaren in Lochem woonde. De laatste jaren kwakkelde hij met zijn gezondheid.

KVV Losser wenst de familie Plageman veel sterkte en kracht toe de komende tijd.