NEO 1 – Losser 1: 1-1

Onder heerlijke zonnige omstandigheden moest KVV Losser in Borne aantreden tegen NEO. De thuisploeg kent een prima competitieverloop en staat al lange tijd op de 3de plaats achter Barbaros en Suryoyo. Met deze plaats in handen strijdt de ploeg in ieder geval om de vervangende periode van de kampioen over te nemen. KVV Losser  daarentegen moet nog steeds vol aan de bak om bij de onderste plaatsen weg te blijven. Voor beide ploegen nog voldoende belangen om de wedstrijd te willen winnen

Vanaf het begin is NEO de ploeg die makkelijker combineert en daarmee Losser onder druk probeert te zetten. Echter creëert de Bornse ploeg nauwelijks grote kansen. Na 15 minuten begint Losser zich ook meer te roeren en is het vooral in de tegenstoot gevaarlijk. De 1ste grote kans is voor Nathan Struik die na een uitstekende actie van Issy Wevers alleen voor de keeper verschijnt. Helaas schiet Nathan iets te gehaast en kan de doelman met de voet redding brengen. Even later is het de wederom bedrijvige Nick Voogtsgeerd die alleen voor de doelman verschijnt. Net voor het schieten wordt Nick uit balans gebracht, indien hij zich laat vallen is het een penalty en rood voor de verdediger, echter blijft Nick op de been en schiet ook hij helaas tegen de doelman van NEO op. De 3de grote kans is wel raak, een lange bal van Niek Smudde op Nick wordt door de keeper weg gebokst. Issy vangt de bal op en schiet de bal geplaatst van 18 meter binnen. Een heerlijke opsteker aangezien KVV het buiten deze kansen om zwaar heeft op de warme kunstgrasmat tegen een makkelijk spelend NEO. Nog voor rust valt dan ook de gelijkmaker. De rechtsback krijgt te veel ruimte om voor te zetten en diens voorzet wordt uitstekend binnen gekopt waardoor Martijn Ensink kansloos is. De laatste kans voor rust is echter weer voor KVV als Niek goed weg draait bij de verdediger. Zijn puntertje wordt door de keeper echter weg getikt en de rebound valt net niet goed voor Nick om binnen te schieten.

In de 2de helft zijn er niet veel kansen meer voor KVV Losser en blijft de bijdrage voornamelijk beperkt tot het tegenhouden van de thuisploeg. Heel veel grote kansen worden er door NEO ook niet meer gecreëerd, echter krijgt het halverwege de 2de helft wel een strafschop na een overtreding van Mats Pereboom binnen de 16 meter. De penalty wordt echter klemvast tegengehouden door Martijn waardoor beide ploegen op gelijke hoogte blijven. Nick krijgt nog een goede kans als hij op snelheid 1 op1 komt, de verdediger goed omspeelt en van uit een lastige hoek de bal nog op goal krijgt. Wederom is het de keeper die een prima reactie in huis heeft en de bal net corner weet te tikken. Net als bij NEO valt ook bij Losser een B junior in, Luc Stockman valt 25 minuten voor tijd in en zorgt regelmatig met zijn snelheid voor goede acties. Toch een compliment voor de jonge jongens die een prima pot spelen, want net als Luc mogen basisspelers Issy (1ste jaars A) en Ingmar Unland ook nog in de jeugd spelen. Uiteindelijk blijft de druk van NEO aanhouden tot de allerlaatste minuut, maar kansen worden er niet meer gecreëerd. Hierdoor pakt Losser een belangrijk punt in de strijd om handhaving.

Aankomende donderdag speelt Losser wederom een belangrijke wedstrijd. De inhaal wedstrijd tegen Eilermark staat dan op het programma.Om 18.45 zal er in Glanerbrug worden afgetrapt.

Ook NEO heeft een wedstrijdverslag gemaakt, dat kunt u hier lezen…