Losser MO17 – Schalkhaar MO17: 7-1

Vandaag de wedstrijd tegen Schalkhaar op het programma. Een wedstrijd waarin je kunt meten hoe het staat met de progressie van het team. Doelstelling is dat het team meer punten haalt en beter speelt dan in de eerste seizoenshelft. Het veldspel is zeker verbeterd, de punten ook, iets wat we al zagen. Schalkhaar uit was destijds een lastige tegenstander, waar we in de eindfase het verschil konden maken. Nu toch een ander beeld.

Op een lastig te bespelen veld waren wij vanaf de eerste minuut dominant. Schalkaar speelde 4:4:2, waardoor we achterin een 2 spelers overhielden, op een middenveld 1 tekort, maar dat is niet een probleem als onze middenvelders sterker zijn. Daarom liet ik het ook zo staan. Op rechts kwamen Carmen en Bente veel in de duels terecht, maar die wonnen ze beiden steeds, waardoor wij telkens aan aanvallen konden denken. Sanne speelde ook sterk aan die kant. We creëerden veel kansen vanaf de achterlijn, ook omdat Sharon gaan regelmatig opdook. Helaas werd de eindpass vlak voor de goal niet goed gegeven of het schot miste kracht. Ook over links gevaar vanuit Tess, Fleur en Kaya, maar nog met hetzelfde resultaat, 0-0. Schalkhaar kwam niet verder dan wat counters, maar meestal waren Bridget en Femke de baas in het centrum. Schalkhaar kwam niet verder dan 2 schoten die ruim voorlangs gingen. Dan in de 20e minuut een ongelukkig moment voor Bridget. In een duel viel ze hard op haar pols. Mijn rol van trainer veranderde naar de rol van vader, daarom samen met haar naar het ziekenhuis. Xander nog bedankt voor je hulp! De rest van de wedstrijd heb ik niet gezien, dat betekent ook dat de rest van het verslag, tsja, verzonnen is. Ik vind dat je dit als lezer wel moet weten.

De doelpuntenmakers kloppen overigens wel, alleen geen idee van de volgorde. Maar alee, daar gaan we. In de 22e minuut scoorde de net ingevallen Pien met een diagonaal schot. Mooie actie van haar. En eindelijk de voorsprong. Kort daarna was het opnieuw Pien, die kon scoren. Carmen met een solo door de verdediging van Schalkaar heen, zodat Pien kon scoren. Dan lijkt de wedstrijd al gespeeld. Maar alsnog de 2-1 voor Schalkhaar. Het verhaal dat ik heb gehoord klopt ergens niet. Femke verteld dat ze verblind werd door de zon en een hoge bal niet kon zien. Maar dat de bal vanaf haar been richting de eigen goal ging, maar dat betekent dat er geen hoge bal was, maar een lage. Volgens teamgenoten eigen doelpunt, maar volgens de overigens sterk fluitende Mike Schipper geen eigen doelpunt. Kort voor de rust dan alsnog de 3-1 voor KVV. Annefleur kan scoren met een mooi schot van buiten de 16 meter. Interim trainer Peter Hilderink (bedankt Peter!) kon in de rust de ploeg nog eens op scherp zetten voor een mooie 2e helft. Het publiek kon verder genieten van mooie aanvallen. Driehoekjes, achterlijn halen, voorzetten en afronden. Zo scoorde Pien nog eens haar 3e doelpunt van de dag. Sharon en Annefleur maakten er beide nog 1. En Schalkhaar, ja kapot gespeeld, maar ook zij scoorden nog 1 keer. Helaas dan in eigen doel, maar niet te kritisch zijn. 7-1 een fantastische uitslag. Maar de manier waarop doet goed. Mooi combinatievoetbal, mooie doelpunten.

Even genieten, volgende week wacht de laatste wedstrijd uit bij Trias. Dit zal nog even een zware dobber worden gezien de uitslagen die zij neerzetten. De eerste wedstrijd tegen Trias maakte duidelijk dat dit een erg goede ploeg is, fysiek sterk, met name de middenvelder met veel diepgang.

Tot volgende week!