Losser MO17 – LSV MO17: 5-1

Allereerst respect voor alle toeschouwers, die toch gekomen zijn! Buienradar had droog weer beloofd. Waterig zonnetje erbij. Maar niets van dat alles. Gewoon een mieze wind en steeds meer regen. Wel lekker als de dug out is omgewaaid. En zo kon het gebeuren dat de wisselspelers van LSV en KVV gezamenlijk op 1 bank zaten. Sport verbroederd.

Dan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de rollen duidelijk. Losser de beter voetballende ploeg. LSV meer van de lange halen. In de eerste fase een veldoverwicht van onze kant, met wat kansjes zo her en der. Maar na een kwartier spelen werden wij slordiger. En kreeg LSV toch een aantal grote mogelijkheden op de 0-1. Met name hun spits was supersnel, alsof die op de brommer was. Zij miste de grootste kans 1 op 1 met Jasmijn, die de inzet nog wist te keren. In de 26e minuut dan toch de 1-0 voor KVV. Sanne speelt zich vrij op de vleugel met een hakje, en de voorzet wordt afgerond door Kaya. Mooi voorbeeld van positiewisselingen voorin. Maar deze voorsprong stond niet lang op het scorebord. Enkele minuten later toch weer een sprintduel met hun Speedy Gonzales (voor de jeugd, dit was een snelle muis in een tekenfilm), die door haar werd gewonnen en werd afgewerkt. Maar dat was het dan ook wel zo ongeveer voor LSV. Vlak voor de rust, op een strategisch geweldig moment, de 2-1 voorsprong voor ons. Vanuit een geweldige dubbele 1-2 situatie tussen Sanne, Annefleur en Carmen, kon Annefleur de bal van dichtbij binnenschieten. Keeper zo ongeveer met bal en al het net in.

Dan een stukje info waar je niets aan hebt, maar toch ook fijn dat je het weet. Kun je morgen op het werk of tijdens kringgesprek toch iets over zeggen: De thee in de rust was erg heet.

Na de rust een steeds mooier voetballend Losser. Veel over de grond, in de combinatie spelend. De ruimtes werden groter en groter, waardoor wij er steeds gemakkelijker doorheen konden voetballen. Dan is het meer en meer genieten. Het wachten was dan ook op de 3e goal. Die kwam er door een technisch hoogstandje van Sharon (achter het standbeen, daarna schieten) en een attente Bridget, die binnen de 16 meter keurig de hoek uitzocht. De 4-1 was ook een mooie goal. Met name de dieptepass vanaf eigen helft van Kaya was mooi, Sharon werd hierdoor gelanceerd, wint het sprintduel, passeert de keeper en de wedstrijd was definitief gespeeld. Daarna verzuimen we eigenlijk om verder afstand te nemen. Het wordt nog 5-1 doordat Pien zichzelf vrijspeelt aan de rechterkant en een voorzet op maat afgeeft op Sanne, die de eindstand bepaalt. Nuttige wedstrijd weer.

Over 2 weken begint de competitie tegen een erg sterke tegenstander, Meppel/Alcides. Dan moeten we er staan.

Groot nadeel voor ons, in Meppel kennen ze geen carnaval….