Losser MO17 – Lemelerveld MO17: 1-2

Verleden week was het qua gevoel nog -15 graden. Stonden we op schaatsen en was de Elfstedentocht dichterbij dan ooit. Precies een week later was het 15 graden boven 0, heerlijk voorjaarsweer, lammetjes in de wei en waren vogels alweer druk in de weer met het verzamelen van takjes voor de nog te maken nesten. Op die dag de thuiswedstrijd tegen de kampioen van de najaarscompetitie. Op veld 2 was nu ook de 2e dug-out weggehaald. Wel zo eerlijk.

De wedstrijd begon prima.

Lemelerveld net ietsje beter, maar KVV stond prima. We gaven niet veel weg. Maar we creëerden ook niet veel. Voor ons bleef het bij een aantal counters. Deze werden niet goed uitgespeeld. Voorin konden we niet een bal vasthouden. Afstand tussen de aanvallers en middenvelders was net te groot. Alles wees er op dat we richting een logische 0-0 ruststand zouden gaan. Helaas voor ons, vlak voor de rust een voorzet vanaf de zijkant van Lemelerveld, die door hun spits fantastisch werd binnengeschoten. Erg vervelend moment altijd.

Naast de bespreking van de 1e helft ook nog even de discussie of we niet beter ranja kunnen krijgen in plaats van thee. Van die belangrijke dingen eigenlijk.

In de 2e helft een zelfde beeld. We hielden prima stand tegen de kampioen. Silke, Tess, Tes, Bridget, Pien en Jasmijn gaven nauwelijks wat weg. Op het middenveld was met name Bente erg sterk, wonnen Carmen en Fleur hun duels en voorin werden we met Kaya, Sharon, Sanne en Annefleur steeds wat gevaarlijker. Dit resulteerde in een goede corner door Annefleur en deze werd snoeihard binnen gekopt door Sharon. De verdiende gelijkmaker hierdoor. Eigenlijk een goede weergave van de wedstrijd. Helaas konden we het punt niet vasthouden. Een ongelukkig moment achterin werd door Lemelerveld afgestraft. Ook nog met geluk overigens. Via de paal tegen de andere paal en dan alsnog erin. Een centimeter naar de andere kant en hij zit niet. Dit geluk hebben we dan blijkbaar niet. De laatste 10 minuten met 4 spitsen geprobeerd. We kwamen helaas niet verder dan een mooie vrije trap van Fleur, via de keeper en de lat niet in de goal. Dit geluk hebben we dan blijkbaar niet.

Nou ja, de 2 kampioenschapskandidaten hebben we nu gehad.

In beide wedstrijden hebben we laten zien, dan we niet minder zijn en meekunnen.
De komende weken dan punten halen tegen de rest.