Losser MO17-1 – …..

KVV Losser MO 17 1 tegen Tubantia, Vogido JCLE, AZSV en SDOUC

Op vele verzoek alsnog een verslag van de afgelopen wedstrijden. Door verloop van tijd en alcoholgebruik in het weekend kan ik niet alle details meer herinneren helaas. Nou ja, we proberen het.

Allereerst was daar de uitwedstrijd tegen Tubantia. Volwassen (?) mensen bepalen dat deze wedstrijd door mocht gaan. Dat kinderen het leuk vinden om met 15 graden onder 0 en met een ijzige Siberische kou te voetballen. Nergens ging het door, maar hier wel. Schandalig. Maar goed, we zagen wel iets nieuws op de Nederlandse velden, namelijk de Pinguïn opstelling. Bij langdurige blessurebehandelingen stonden onze dames in een rondje tegen elkaar aan. Op National Graphic zie je dat wel eens. Pinguïns die in een cirkel dicht tegen elkaar aanstaan. In de eerste helft tegen die harde wind in en met een lichte bal stonden we redelijk vaak onder druk. Maar eigenlijk werd Tubantia niet echt gevaarlijk. Toch gingen we met 2-0 voor Tubantia rusten. Toen al redelijk wat irritaties naar de thuisfluiter. In de 2e helft uiteraard een ander spelbeeld. Nu kwam Tubantia niet meer van de goal af en konden wij druk zetten. Een zuivere penalty voor ons werd uiteraard niet gegeven. De irritaties in het veld liepen verder op. Uiteindelijk staakte de scheidsrechter de wedstrijd vanwege akkefietjes. Uiteraard lag het aan ons, terwijl de overtreding verhouding ongeveer 50-3 voor Tubantia was. Nadat ons in de bestuurskamer nog eens de les werden gelezen door zichzelf wijs vindende mannen, besloten we dat ze de punten ergens diep in konden steken. Lekker naar huis.

Dan Vogido thuis. Wij begonnen 2 minuten later aan de wedstrijd. Toen was het al 0-2 voor Vogido. Na een kwartier spelen namen we de wedstrijd over. We zetten Vogido vast op de eigen helft. We maken voor de rust nog de 1-2, waarna we na de rust furieus op zoek gingen naar de gelijkmaker. Die valt uiteindelijk vlak voor tijd. Terecht punt, maar eigenlijk veel te kort gekregen.

Daarna een tussenweekse wedstrijd in Gramsbergen tegen JCLE. Naast het ponypark Slagharen overigens. Heel rood rad, achtbaan, pony’s zo her en der, maar ook een heftige stortbui met onweer en alles. Dus pas om 19.45 uur begonnen aan de wedstrijd. Vanaf het eerste moment een wat sterker Losser, maar echte kansen leverde dat niet op. Gaandeweg de 1e helft werd het steeds rommeliger. Vele foute passes of verkeerde balaannames en een sterker wordende JCLE. Uit een counter van ze, scoorden zij de 1-0. Helaas weer een achterstand. Weet niet zeker meer of we voor rust op 1-1 stonden of nog op achterstand. Maar goed, de goed lezer maakt hieruit op dat het dus gelijk werd. Een afgeslagen bal werd op een fantastische manier in hun eigen doel gewerkt. Daarna was het klaar met de pret(park) voor JCLE. Wij werden sterker, creëerden kansen en was het wachten tot de 1-2 uit de lucht zou vallen. Regen viel er al wel uit de lucht. Maar
een doelpunt uiteindelijk ook. Na een mooie actie van Sanne werd zij neergelegd binnen de 16 meter, penalty. Onze vaste penaltynemer Fleur zat net op de bank. Maar Kaya is dan de volgende in rij. Zij schiet mooi en hard binnen. Verdiende voorsprong. Ook daarna een sterker KVV. Vlak voor tijd de beslissing door een mooie goal van Annefleur. Van buiten de 16 met een bal die net onder de lat binnen valt. Mooie goal.

Afgelopen week dan uit naar Aalten, tegen het altijd sterke AZSV. Ook nu weer een snelle achterstand. Zij bleken een hele snelle spits te hebben. Dat wisten we niet. Ook nu een snelle 2-0 achterstand. Volgens mij na 1 minuut en 40 seconden al. Nog iets sneller als tegen Vogido. Records zijn er om te breken zal ik maar zeggen. Na een kwartier waren we wakker. En konden we de wedstrijd kantelen qua evenwicht. Sharon kan beheerst afronden, waardoor er weer geloof in het team ontstond. Helaas kort daarna de 3-1 voor AZSV en opnieuw dus een grote achterstand. Hun gevaarlijke spits werd gelukkig naar het middenveld gehaald. Dat maakte gelijk dat zij niet echt gevaarlijk meer werden. Wel lekker zo. Wij namen de wedstrijd over. De aansluiting door Sharon, nog voor de rust dus 3-2. In de 2e helft een sterk KVV. Het middenveld stond beter, speelde dichterbij elkaar. Achterin gaven we niets meer weg. We zagen weer driehoekjes, rondjes en vierkantjes ontstaan. De gelijkmaker hing ook hier in de lucht. Maar vele kansen werden nog niet benut. Het zal toch niet? Annefleur schiet gelukkig de gelijkmaker binnen. Een soortgelijke goal als tegen JCLE, maar nu met het andere been. Kort daarna een fraaie steekpass vanuit de eigen helft op Sanne, die alleen op de keeper beheerst afrondde. Dan is het klaar. In de eindfase zat AZSV er helemaal doorheen. Wij konden nog op hetzelfde tempo door. Conditioneel klopt het dus wel. Vervolgens Kaya die de 3-5 binnenschiet na een fantastische aanval. En zo voelt de lange terugweg wel lekker.

Vandaag dan tegen SDOUC uit Ulft/Gendringen. De warming up was zeker beter dan die van ons. En met onze slechte beginfases is het dan wel even schrikken. Maar we hadden hier een middel op. Na het handje geven, in een cirkel iets van Hiep hoi en “kom op” roepen. Dat hielp, want nu eindelijk eens een snelle voorsprong. Heerlijke aanval via links met Fleur en Sanne, voorzet van Sharon op Pien, die vervolgens tegendraads binnenschiet. Er ontstond een stevige wedstrijd. Redelijk wat duels op het middenveld. SDOUC bleek in die fase een goede tegenstander. Vonden elkaar goed. Via een
counter en hun supersnelle rechtsbuiten de gelijkmaker na een kwartier. Maar daarna een sterker KVV. Met name Bente speelde sterk. Sharon werd in de 16 meter goed vrijgespeeld en via de keeper en Sharon kon zij de doellijn zelf passeren met de bal gelukkig. Telt maar voor 1 helaas. Met een verdiende voorsprong de rust in. Daarna een super 2e helft. We
speelden fanatiek, stevige in de duels en telkens met de wil om te winnen. Al na 1 minuut in de 2e helft de 3-1 door Sharon, vooraf gegaan door een goede steekpass van Annefleur op de ingevallen Janneke. Haar voorzet werd dus mooi afgerond. Mooie hiervan was dat ik deze pass al met Annefleur had voor besproken. Maar in plaats van naar achter te lopen bleven we aanvallen en de duels winnen. Het werd wel wat grimmiger, maar met name Bridget bleef harde duels winnen. Vervolgens opnieuw een terechte penalty, doordat Sanne werd neergehaald. Onze vaste penaltyneemster Fleur, tsja, die zat weer net op de bank. Annefleur schiet opnieuw, lekker door het midden. Achterin gaven Tess, Tes, Carmen, Silke en Femke niets meer weg. En wat er nog langs kwam was voor Jasmijn. Sharon scoort vervolgens nog de 5-1. Uiteindelijk maakt ook SDOUC nog een goal. De laatste 10 minuten ging het nog wat op en neer, maar zagen we geen kansen
meer. Derde overwinning op rij inmiddels. Mooie serie.

Volgende week uit naar Emmen. Na het ponypark Slagharen, dus nu richting de dierentuin. Ik denk zelfs dat we via het buitenland gaan reizen.