Emos 1 – Losser 1: 2-5

De hoofdmacht van KVV Losser heeft de eerste officiële wedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in winst weten om te zetten. In Enschede werd EMOS, getraind door Lossernaar Clemens Zwijnenberg, met 2-5 verslagen door de oranjehemden.

Het sterk verjongde team van het nieuwe trainersduo Gerard Bos en Patrick Bakhuis, begon wat aarzelend aan de wedstrijd. EMOS was in de beginfase de betere ploeg hetgeen dan ook resulteerde in een voorsprong voor de Enschedeërs. Een fraai afstandschot van ruim 40 (!) meter verdween over de, iets te ver voor zijn doel staande, Martijn Ensink.

Het leek alsof de gasten wakker werden geschud, want vanaf dat moment nam Losser de regie geleidelijk over. Dit resulteerde behalve in bij vlagen aardig veldspel, ook in een aantal doelrijpe kansen. De scherpte ontbrak vooralsnog om het overwicht ook om te zetten in doelpunten. Slordig balverlies op het middenveld leidde nog voor de rust zelfs nog tot een 0-2 achterstand.

Na de hervatting liet Losser zien over de nodige veerkracht te beschikken.

Ondanks de 0-2 achterstand, of was het wellicht juist daardoor, gingen de Lossernaren op jacht naar doelpunten. Waar de –opgelegde- kansen voor rust niet werden benut, na de thee waren de gasten veel effectiever. EMOS werd ver terug gedrongen en legden het niet alleen voetballend maar ook in conditioneel opzicht af tegen hun opponent. De uiteindelijke 2-5 eindstand in het voordeel van Losser was een meer dan terechte afspiegeling van het gebodene.

Voor Losser scoorden resp. Sven Olde Riekerink, Jeroen Scheffer, Tim Damhuis, Sander van der Meer en Koen Stegge.

Komende dinsdag, 4 september, oefent Losser thuis tegen vv Oldenzaal. Aanvang 20.00 uur.

De tweede bekerwedstrijd staat voor zondag 9 september a.s. op het programma. De tegenstander is dan TVV uit Enschede. Aanvang 14.00 uur

Deze wedstrijd staat mede in het teken van de feestelijke opening van het nieuwe kunstgrasveld.