Losser 1 – Twenthe Goor 1: 2-6

Losser zakt na sterke opening door de ondergrens

Losser heeft zichzelf afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Twenthe Goor een slechte dienst bewezen. Op een druilerig en winderig sportpark Brillmansdennen verloor de ploeg van trainer Gerard Bos, die ook volg seizoen aan het roer staat bij Losser, met maar liefst 2-6 van Twenthe Goor.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Met fris, aanvallend voetbal legde Losser Twenthe Goor haar wil op. Het was Issy Wevers die na 3 minuten Luc Stockmann alleen voor de keeper zette en laatstgenoemde wist met deze kans wel raad. Losser bleef aandringen maar verzuimde de voorsprong ondanks een aantal prima mogelijkheden uit te breiden. Losser leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Het overwicht dat de gastheren hadden bleef een half uur aan. Een onoplettendheid in de verdediging van Losser, met de van stal gehaalde en prima opererende Gijs Kattenpoel Oude Heerink als vervanger van de geschorste Tim Damhuis in het centrum, zorgde voor de gelijkmaker.
Losser was zichtbaar van slag en nadat de gasten vervolgens ook nog op voorsprong kwamen, kantelde de wedstrijd. De rust kwam dan ook als geroepen voor Losser.

De in de rust gemaakte afspraken werden amper 2 minuten na de hervatting geloochenstraft. Onnodig balverlies op het middenveld, dat zou zich in het verdere verloop van de tweede helft nog vaak herhalen, bracht de verdediging van Losser dusdanig in de problemen dat aan een van de voorwaartsen van de gasten een vrije doorgang werd gegeven. Onhoudbaar voor doelman Erik Scheffer, die in de rust de geblesseerde Martijn Ensink verving, noteerde Twenthe haar derde treffer. Deze mokerslag kwam Losser niet meer te boven. De wedstrijd was gespeeld. De gasten liepen in het restant vrij gemakkelijk uit naar 1-4 waarna Thom Reynsdorff nog iets terug deed voor zijn ploeg. In de laatste twee minuten breidden de gasten, onder leiding van de sterke spits Mark Nijland, de score nog uit naar 2-6.

Waar de jonge ploeg de afgelopen weken toonde over de nodige teamgeest te beschikken en goed georganiseerd haar wedstrijden afwerkte, zo onsamenhangend en inspiratieloos bewoog het zich in het tweede bedrijf over het veld. Althans zo leek het. Wisselvalligheid hoort bij een ploeg in opbouw, het is vaker op deze plaats gememoreerd. Het verval was echter groot. Te groot. Deze ploeg is kwetsbaar als de bereidheid om elkaar te helpen ver te zoeken is. Kan dit wel opgebracht worden, en dat was de afgelopen weken zeker het geval (!), dan is het doel om ook volgend seizoen in de derde klas te spelen haalbaar. Gemakkelijk zal het zeker niet worden, maar dat was voorafgaand aan dit seizoen bekend.

Komende zondag werken de Lossernaren de laatste wedstrijd voor de winterstop af. In Glanerbrug is medekoploper Eilermark de gastheer. In Glanerbrug wordt om 14.00 uur afgetrapt.