Losser 1 – TVV 1: 4-1

Losser kent een wisselvallige week.

De hoofdmacht van KVV Losser wist afgelopen week haar beide thuiswedstrijden ter voorbereiding op de competitiestart in winst om te zetten.

Nadat op dinsdag de oefenwedstrijd tegen vv Oldenzaal werd gewonnen (6-0), werd op zondag in de tweede bekerwedstrijd TVV met 4-1 aan de zegekar gebonden. Beide wedstrijden kenden een wisselend spelbeeld. Waar tegen Oldenzaal sprake was van fris veldspel, veel drive en beleving, zo tam en apatisch voltrok zich de wedstrijd tegen TVV.

In eerstgenoemde wedstrijd zetten de Lossernaren de tegenstander gelijk onder druk hetgeen al snel resulteerde in een voorsprong. De dadendrang van de thuisploeg bleef gedurende de eerste helft groot. Met een 4-0 voorsprong zochten beide ploegen, met de aantekening dat Oldenzaal niet compleet was, de kleedkamers op. Na rust wist Losser nog 2 keer te scoren met een 6-0 eindstand tot gevolg. Doelpuntenmakers voor Losser waren Koen Stegge, Luc Stockmann (2x), Sven Olde Riekerink (2x) en Issy Wevers.

De bekerwedstrijd op zondag tegen TVV stond mede in het teken van de opening van het prachtige nieuwe kunstgrasveld (daarover elders meer op deze site). Het begin van de wedstrijd, onder het oog van een talrijk opgekomen publiek, was een voortzetting van de wedstrijd tegen Oldenzaal. Binnen 10 minuten waren het Issy Wevers en Sven Olde Riekerink die hun ploeg op een 2-0 voorsprong zetten. Een grote score leek aanstaande. Het tegendeel bleek echter waar. Het leek alsof de vanmiddag wel zeer jeugdige ploeg, zo ontbrak “good old” Sander van der Meer, het vanaf dat moment welletjes vond. De goede wil zal er ongetwijfeld geweest zijn, maar niets lukte meer bij de Lossernaren. Passes over 5 meter kwamen niet meer aan, bij balverlies werd er alleen maar terug gelopen en het gevolg was dat een zichtbare gelatenheid zich van de ploeg meester maakte. Losser riep een tegendoelpunt over zich af en even leek het zelfs nog mis te gaan. Vlak voor tijd waren het resp. Koen Stegge uit een vrije trap en Issy Wevers uit een penalty die aan de onzekerheid een einde maakten. Al met al een overwinning die zeer moeizaam tot stand kwam en duidelijk maakte dat deze ploeg nog verre van stabiel is. Dat er echter wel degelijk “muziek” in deze groep zit, bleek uit de wedstrijden tegen Oldenzaal en EMOS. De wisselvalligheid zal zich ongetwijfeld nog blijven aandienen hetgeen gezien de vele wisselingen die de selectie ten opzichte van vorig seizoen heeft ondergaan, niet onlogisch is.

Een zware maar tevens prachtige uitdaging van jewelste voor iedereen die bij de selectie is betrokken!

Komende zaterdag (aanvang 18.00 uur) wacht in Oldenzaal tegen de plaatselijke vv de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule. De ploeg kan de ondersteuning van de supporters goed gebruiken!