Losser 1 – SC Enschede 1: 3-2

Na de zeperd tegen Eilermark afgelopen donderdag kreeg Losser snel de kans om wat recht te zetten. Op deze stralende zondag komt het hoog geklasseerde Sportclub Enschede op bezoek in Losser. Losser moest aantreden zonder de geblesseerde Nick Voogtsgeerd en afwezige Mats Pereboom.

Waar donderdag het uiteindelijk een collectieve offday was stond er nu vanaf het eerste fluitsignaal een hecht collectief. Losser begon prima aan de wedstrijd en voetbalde zich regelmatig onder de druk van Sp Enschede uit. Helaas moest na 15 minuten wel B junior Luc Stockman naar de kant met een voet blessure. Maar zijn vervanger Bart Spitholt viel uitstekend in en was met zijn snelheid en loop acties regelmatig een plaag voor de Enschedese verdediging. A junior Ingmar Unland speelde een belangrijke rol bij de 1-0 voor Losser. Met een prima actie sneed hij door de verdediging en zijn voorzet kon nog net tot corner verwerkt worden voordat Niek Smudde de bal kon binnen tikken. De cornerbal wordt door Sven Pereboom prima binnen geschoten en zo begint Losser prima aan de wedstrijd. Toch blijft het oppassen geblazen voor de lopende mensen en zo moet Martijn Ensink handelend optreden met de voeten op een schot van Van der Molen. Even later kan Van der Molen weer gevaarlijk worden, maar doordat hij te lang treuzelt kan Gijs Kattenpoel op Heerink hem nog van scoren afhouden. De 1-1 valt toch niet veel later als de spits ogenschijnlijk in buitenspel positie door mag op Martijn. Dit keer is Martijn kansloos en zo is de stand weer gelijk getrokken. Voor rust wordt het toch nog 2-1 als Sven met een goede actie Bart aan het werk zet. Zijn schot lijkt houdbaar, maar de keeper staat op het verkeerde been en ziet de bal binnen rollen. Met deze opsteker gaan de Lossernaren ook de rust in.

In de 2de helft blijft Losser relatief eenvoudig op de been en komt het er zelf ook regelmatig gevaarlijk uit. Op het moment dat Sp Enschede wat sterker wordt is het Issy Wevers die de bal knap binnen kopt na een uitstekende actie en voorzet van Koen Stegge. Niet lang daarna moet Niek de 4-1 aantekenen maar van dichtbij gaat zijn schot hard over het doel van Sp Enschede. Hierdoor blijft het spannend en zo’n 15 minuten voor het einde valt de aansluitingstreffer. Een voorzet wordt bij de 2de paal weer voor het doel gekopt en Van der Molen staat op de juiste plats om binnen te schieten. Hierna is het voor Losser overleven en met veel strijd en energie wordt uiteindelijk de voorsprong succesvol verdedigd.

Gezien alle andere uitslagen een erg belangrijke overwinning die op basis van de getoonde werklust ook zeker niet onverdiend te noemen is.